Aurelius Bexhill (originalbakgrund)

Rollspel: SH
Land: England (Essex)
Rang: Professor i Spiritism, Elevhemsföreståndare
Elevhem: Gryffindor

Bakgrund

Aurelius Bexhill, professor i Spiritism, är en liten man i sina gyllene år. Han är kal mitt på hjässan, men har en krans av tjockt, vitt hår runt huvudet och stora buskiga polisonger till långt ned på kinderna. Han har glimten i ögat och anser sig inte alls vara på väg att bli för gammal för att vara en aktiv spökjägare, eller Apparitionsexterminatör som han hellre skulle säga, eftersom han älskar långa, avancerade ord och parapsykologiska facktermer.

Han är en listig och finurlig, självsäker och självupptagen gubbe och en definitiv expert inom sitt undervisningsområde, som han forskat i ända sedan barnsben. Det kan troligtvis förklaras med tanke på var han föddes…

Floden Stour utgör gränsen mellan de två grevskapen Essex och Suffolk nordöst om London. På Essex-sidan ligger byn Borley som en gång var skådeplats för Englands mest hemsökta hus, en prästgård som brann ner 1939. Magikerfamiljen Bexhill växte upp inte långt därifrån, så Aurelius var ofta i prästgården och lekte som ung, eftersom han var god vän med Adelaide Foyster.

När familjen Foyster flyttat 1935 och prästgården brunnit ned till grunden några år senare dog inte intresset för parapsykiska fenomen hos den unge magikern, utan det var snarare allt som upptog hans tid under loven, och ibland (oftast) även inverkade både positivt och negativt på hans studier.

Färdigutexaminerad från Hogwarts har han rest runt på de Brittiska öarna, och även runt i resten av världen, för att undersöka alla möjliga rapporter om hemsökelser.

%d bloggers like this: