KVF1 – Andie, Ray, Takeshi

**** BEGIN LOGGING AT Mon Aug 06 11:28:33 2007

Aug 06 11:43:54 <Traxy>    Gräsplanen där de skulle öva ligger förnärvarande tom, så när som på några utlagda kvastar på marken. Läraren syntes inte till. Andromeda Christie är klädd i sin prydliga skoluniform, slytherinslipsen är fint knuten runt halsen, och hon ser fram emot det här. Flyga har hon ju egentligen redan lärt sig, eftersom hon är född och uppvuxen i en gammal magikersläkt, men ändå, det här var spännande!

Aug 06 11:46:27 <Friggo>    Ray stegar mot gräsplanen, där dom ska vara. Han har aldrig varit så värst intresserad av kvastar och Quidditch, fast han komemr från en magikerfamilj. Han tittar på kvastarna som ligger på marken. Tänk att han kommer få flyga på en sån idag. Helt otroligt, faktiskt.

Aug 06 11:52:02 <Ninja>    Ytterligare en Slytherinare strosar ner på planen. Takeshi ser sig imponerat omkring. Det här var då stor skillnad från den gamla, utslitna fotbollsplanen de använt till Quidditch hemma i Dublin. Inte för att han låter sig bli överväldigad av en riktigt gräsmatta, eller något. Men ändå. Lite tufft är det. Han tar sin lilla tid att inspektera kvastarna de ska använda. Hm. Skolkvastar var tydligen inte alltid av den bästa kvalitéen.

Aug 06 12:00:32 <Traxy>    Efter någon minuts väntan eller så dyker två personer upp. Det ena är en vinrödklädd kvinna, med rödbågade glasögon och vinröd hatt. Till och med håret är vinrött. Hon ser ut att vara kanske 50 eller så – i själva verket är hon 65, men magi gör ju att man ser yngre ut. Det andra är en man på kanske 30 år. Han har mörkt hår, ser sportig ut och är klädd i ett par mörka byxor och en svart tröja. Det var ingen lärare, så det vetefan vad han gör där, ungefär.

Aug 06 12:02:41 <Traxy>    “Goddag,” hälsar Griselda Goldhawk och nickar åt eleverna. Att hon tagit med sig skolans kurator dit var mest för att det inte fanns särskilt många lärare som kände sig manade att vikariera i det här ämnet, och senast Edgar Fisher fått försöka hade eleverna klagat. Den här karln däremot var trevlig mot elever och dessutom var han förtjust i quidditch, och det är ju alltid ett plus. “Det här är Dr. Andrews, som kommer att undervisa er idag.” Hon lämnar över till mannen, som ler lite. “Hej,” säger han, “kalla mig Tom… Jag ska visst hjälpa er att flyga idag.” De som är bra på dialekter lär kunna placera honom mitt i Dublin. Vid Merrion Square, om Traxy inte missminner sig. “Har ni flugit förr?”

Aug 06 12:09:42 <Friggo>    Ray tittar på dom två vuxna som kommer mot dom. När sen kvinnan börjar prata lyssnar han uppmärksamt. När sen mammen börjar prata lyssnar han också. När frågan, om dom har flugit innan, nickar han lite. Visst har han flugit, men det är inte så värst kul.

Aug 06 12:24:14 <Ninja>    En doktor? Eh? Takeshi ser lite misstänksamt på Dr. Andrews. Vad tusan gör han här, egentligen? Hade de inga professorer till de här lektionerna… Blir det en flumlektion eller något åt det hållet tänker han klaga. Han nickar vid frågan om han har flugit förr, visst har han det. Ibland är han domare vid de små quidditchmatcherna, också.

Aug 06 12:24:31 <Traxy>    Andie studerar de två vuxna med intresse. Tanten måste tycka om rött, tänker hon. Varför skulle hon annars ha en massa röda kläder och dessutom rött hår, vavavava? Mannen kikar hon på med något mer intresse. Han var söt. Fast han var jättegammal ju, så Sakis är faktiskt mycket sötare. Flugit förr? Klart hon har.

Aug 06 12:25:48 <Traxy>    “Bra,” konstaterar Tom. Då visste de i alla fall grunderna i hur man ska flyga. “Vilken sorts kvastar har ni flugit på, i så fall?” frågar han sedan. “Och har ni någon kvast ni gärna skulle vilja ha?”

Aug 06 21:13:19 <Traxy>    Skulle vilja ha? Mjaa… En Nimbus kanske? Äsch, hon var inte så intresserad av olika sorters kvastar. Så länge de flög var det väl okej, liksom. Andie rycker lite på axlarna.

Aug 06 21:15:01 <Ninja>    “Jag flyger en Näktergal hemma.” Förklarar Takeshi. En kvast få känner till då, eftersom den har inhandlats hos en privat kvastmakare i Japan. Synd bara att han inte fick ta med den till skolan, för den är då mycket bättre än vad Hogwarts verkar kunna prestera. Dessutom har den massor med fiffiga funktioner introllade i kvastskaftet.

Aug 06 21:16:07 <Friggo>    Ray tittar förundrat på ‘professorn’. Han visste knappt att det fanns olika sorters kvastar. Eller, det visste han, men inte vilka sorter det fanns. Han rycker bara lite på axlaran och tittar sig omkring.

Aug 06 21:18:01 <Traxy>    “Näktergal?” säger Tom och är ganska imponerad. Han vet vad det är för kvast, men så är han rätt förtjust i asiatiska saker också. “En ypperlig kvast. Inte som Rensopar-sjuor direkt. Sedan finns det ju Nimbusar och Kometer också… och många andra.” Gruppen sade sig ha prövat på flygning förr. “Då tycker jag vi tar och får upp kvastarna i luften, eller vad säger ni?”

Aug 06 21:22:40 <Traxy>    Näcktergal? Vad var det för något? Andie får några förvirrade bilder i huvudet av någon som var naken, så hon rodnar lite. Sådant skulle man ju inte tänka på! Inte på lektionstid i alla fall… Nej fy.

Aug 06 21:30:31 <Friggo>    Ray har aldrig hört talas om nån näktergal. Eller, han vet att det är en fågel. Och så heter nån bok också så.. Han flinar lite och väntar på att nån mer ska prata.

Aug 06 21:33:29 <Traxy>    Hon kommer på att lär… nä… doktorsaken hade sagt att de skulle flyga och ställt en fråga, så hon nickar lite. Klart hon var redo att börja flyga!

Aug 06 21:34:57 <Ninja>    Även Takeshi nickar och gör klart att han är redo att kasta sig upp i luften. Må vara att kvastarna här är långt under Näktergal-standard, men de borde iallafall lyfta. Sen får det väl vara hur det nu blir med styrning, fart och sånt.

Aug 06 21:37:56 <Traxy>    “Håll er starkaste hand över kvastarna och säg ‘Upp!’ – men det vet ni redan, säkert…” I alla fall om de flugit förr, tänker Tom.

Aug 06 21:40:02 <Friggo>    Ray går fram till en kvast. Han sträcker ut sin högra hand över kvasten. “Upp,” säger han bestämt. Den rör sig inte. “Upp,” upprepar han. Den vill inte upp. “Upp,” säger han igen. Den vill fortfarande inte upp. Efter ett par till försök far den upp i hans hand. Han ler förtjust och tittar sig omkring.

Aug 06 21:40:49 <Traxy>    Jaa, de skulle få flyga!! BÄST!!! Andie skuttar genast fram till sin kvast, sträcker ut vänsterhanden – för hon är tydligen vänsterhänt – och tjoar ett glatt “Upp!” Kvasten vrider sig lite, men efter några till försök så flyger den upp i handen på henne. “Mwihihi!” piper hon lyckligt.

Aug 06 21:46:16 <Ninja>    “Upp!” Beordrar Takeshi efter att ha höjt sin högra hand över en ledig kvast. Den förbannade vedbiten hånar honom genom att rulla runt lite, för att sedan ligga stilla. Sånt här hände då aldrig med hans egen kvast. Den kom när han visslade, till och med. Dåligt. “Upp!” Försöker han igen, och igen, och igen, tills kvasten slutligen lyckas ta sig upp från marken tillräckligt för att han ska kunna gripa tag i den.

Aug 06 21:51:40 <Traxy>    När alla har fått tag i sina kvastar så tar han själv en. “Upp!” Den lyder omedelbart. “Sätt er gränsle över kvasten, håll i er med händerna framför er – den starkaste främst. Knip ihop benen under er och sparka ifrån.”

Aug 06 21:54:41 <Friggo>    Ray gör precis som professorn säger och är snart han uppe i luften. (Hälsa på Friggo som inte skriver detaljer XD) Han tittar neråt. Han är bara nån meter upp, men känner sig ändå som om han ska trilla av kvasten. Han flinar lite och fösöker se självsäker ut.

Aug 06 21:56:20 <Traxy>    Andie gränslar också kvasten men kommer på att hon gjort fel, för borsten ska ju inte vara framför henne… Det var ingen käpphäst ju! Hon kliver av och försöker igen… några gånger. Till slut kommer hon på hur hon ska göra för att sätta sig på rätt håll. Då sparkar hon ifrån.

Aug 06 21:57:50 <Ninja>    Det här är åtminstone ingen svår konst, och han gränslar snabbt kvastkäppen. Högerhanden har han längst fram för styrningens skull och han sparkar sig upp i luften på första försöket. Som han misstänkt så är kvasten inte vidare väl-balanserad, så lite vingligt blir det allt.

Aug 06 22:12:32 <Traxy>    “Vi ska pröva att flyga lite,” förklarar han. “Följ efter mig!” Han flyger lite åt höger, sedan åt vänster… ökar i höjd lite, svänger, flyger nedåt och bromsar och liknande. Andie följer efter och härmar läraren.

Aug 06 22:13:30 <Friggo>    Även Ray följer ‘läraraens’ rörelser. Han tycker det är lite svårt, men han hänger i alla fall med.

Aug 06 22:17:05 <Ninja>    Tråkigt! Även med en trilskande kvast är de här övningarna lite väl lätta. Han skulle nästan kunna flyga med ögonen förbundna, om han så ville. Nu ser han bara lite uttråkad ut när han flyger efter Tom och härmar hans svängar och rörelser.

Aug 06 22:22:43 <Traxy>    Efter en stunds flygande landar de igen. “Någon som kan redogöra för vad quidditch är och hur det går till?” undrar Tom när de är tillbaka på landbacken igen.

Aug 06 22:23:56 <Friggo>    Ray landar en liten bir ifrån läraren. När läraren börjar prata rör han sig mot honom, och stannar där han kan höra vad som sägs.

Aug 06 22:25:13 <Ninja>    Ah, det här kan han. Hur många gånger har han inte agerat domare för matcherna hemma i Dublin? För många för att kunna minnas allihop. Han räcker upp handen, hoppas på att få ordet, för det här kommer betyda många fina poäng.

Aug 06 22:26:48 <Traxy>    “Varsågod,” säger Tom och nickar åt Takeshi. Andie står vid sin kvast och är nära att svälja en insekt medan hon gäspar lite.

Aug 06 22:30:26 <Ninja>    “Quidditch är en lagsport som spelas femton meter upp i luften, på kvast.” So far, so obvious. “Det finns sju spelare i varje lag, 3 jagare, 2 slagmän, 1 vaktare och 1 sökare. Man använder tre olika sorters bollar…” Han tar en paus här, för att hämta andan. “Klonken, två dunkare och så kvicken. Spelet går delvis ut på att jagarna passar klonken mellan varandra för att göra mål i en av motståndarlagets tre ringar, delvis på att sökaren ska hitta den gyllene kvicken. När det görs är matchen över, och det lag som hittade kvicken får 150 poäng, vilket ofta leder till seger.”

Aug 06 22:32:04 <Traxy>    “Mycket bra!” berömmer han, “Helt riktigt. Ni får välja vilken position ni vill spela, så kan ni få pröva på detta.” Quidditchutrustning finns i en låda på gräsmattan. Bollarna är inte lika hårda och snabba som de vanligtvis är.

Aug 06 22:33:29 <Ninja>    Beh, inga poäng? Vidrigt. Takeshi tycker nog han skulle kunnat få ett par poäng, åtminstone, även om det inte är en riktig professor. Dåligt. Pojken väljer i sinomtid platsen som vaktare, då det är den plats han är mest van att spela, och där han känner att han är skickligast.

Aug 06 22:47:17 <Friggo>    Ray står och tittar lite på lådan och bestämmer sig för att han vill prova slagman. Han samlar ihop lite saker som han behöver och sställer sig sedan vid kvasten han använde.

Aug 06 22:59:09 <Traxy>    Eftersom han inte är lärare kan han inte gärna dela ut poäng, det är det. Sedan vet han inte hur bra det är för en kurator att dela ut poäng heller. Andie bestämmer sig för att pröva som jagare, så hon tar klonken och flyger iväg med den och kastar den mellan sig och nån annan elev som prövar samma position som henne. Ibland försöker hon kasta klonken mot målet också. Inte för att Takeshi ska få något att göra, utan för att hon vill göra mål.

Aug 06 23:04:37 <Friggo>    Ray svävar upp i luften och slår på dunkarna då dom kommer mot honom. Han tycker att det är kul. Fast han hoppas ändå att lektionen ska vara slut snart. Den kan ju faktiskt inte pågå hur länge som helst.

Aug 06 23:08:07 <Ninja>    Takeshi gör sitt bästa för att försvara sina målringar, och så länge Andi inte gör allt för avancerade kast lyckas han nog med att fånga det mesta. Kan förstås bero på att alla bollar flyger så långsamt, eller att Andi helt enkelt är för korkad för att spela Quidditch.

Aug 06 23:14:20 <Traxy>    Njae, hon är väl ganska okej egentligen. Lyckligtvis. Men någon proffsspelare är hon ju verkligen inte. När de fått flyga och pröva att spela quidditch en stund är det dags att samlas igen. “Om ni är intresserade av att spela quidditch för ert elevhem kan ni söka till lagen i höst. Om ni inte har några frågor så kan ni gå. Trevligt att ses!”

Aug 06 23:15:25 <Friggo>    Ray flyger ner till marken och lägger ifrån sig alla saker. Sen lyssnar han på professorn och när han får höra att han kan gå vandrar han iväg, upp mot slottet, mot nästa lektion.

Aug 06 23:15:54 <Ninja>    Takeshi hoppar av kvasten, lämnar den i högen med andra kvastar och fixar undan Quidditchskydden. Söka till laget? Ja, kanske… han får se om han har tid för såna saker, och om det finns chans att söka till vaktare. Han bugar sig lätt för Tom och går sedan upp mot slottet.

Aug 06 23:16:17 <Traxy>    En annan som tar och svänger ner på gräsmattan och landar ganska bra är Andie, som ler sött mot den röda professorn och den trevlige doktorn innan hon kilar därifrån.

%d bloggers like this: