Det mobbas på Mackenzie

**** BEGIN LOGGING AT Wed Jan 02 22:10:08 2008

22:36:12 <Spirry> Korridoren utanför biblioteket var en ofta överfull plats, likaså nu. Det var ungefär en kvart sedan många av eleverna hade slutat måndagens sista lektion och med nyinkomna läxor var biblioteket en populär plats. Danni Summerfield var också där, men inte av anledningen plugga, hon var tillsammans med ett par andra flickor från hennes elevhem och spanade för tillfället in en kille, alldeles för gammal för henne egentligen men något sådant hade aldrig tidigare stoppat henne så varför skulle det göra det nu? Hon stod alltså där, ivrigt puffandes i sitt blonda hår och sträckte på halsen för att få syn på just denna stackars pojk.

22:41:00 <Elyene> Mackenzie var på väg till biblioteket av anledningen att hon skulle göra lite läxor innan middagen. Flickan har rätt många böcker med sig även om det fanns många i biblioteket men det var en del hon verkligen behövde. Hon försöker stryka undan det bruna håret som fallit ner i hennes ögon vilket hon inte skulle ha gjort för just då tappar hon de flesta böcker hon haft i sin famn och det låter högt vilket får henne att lite oroligt se sig om efter Sirelda Atrox någon hon var rätt rädd för.

22:47:21 <Spirry> “Ursäkta men du är ivägen.” Den silkeslena rösten bar en ton av vasshet. Danni sparkade till en av böckerna som hamnat precis framför hennes ena fot. Hon såg ner på flickan och höjde ena ögonbrynet på ett sätt som ett flertal filmskurkar gjort under årens lopp. Danni sparkade bort ännu en bok som nu landade mitt i folkströmmen som rörde sig genom korridoren, alla verkade dock missa den. Synd, om man frågade Danni själ

22:54:32 <Elyene> Hon tittar upp på rösten och får syn på flickan från Slytherin. “ivägen för vaddå?” hon blir lite irriterad och ännu mer irriterad när den andra flickan sparkar på hennes böcker. “lägg av med det där det är mina böcker” hon skyndar efter den boken som hamnat bland alla elever och det tar ett bra tag innan hon får tag på den. Antaglien såg det rätt roligt ut för hon sprang mellan benen på folk och hon fick ligga ner på golvet för att få tag på boken. Hon ser rätt sur ut men samtidigt osäker det var så många inte bara en flicka.

23:08:16 <Spirry> Danni kan inte låta bli att dra lite på smilbanden, nog såg det roligt ut där hon sprang, eller snarare kröp omkring. “Oh, förlåt så mycket jag visste inte att det var dina älskade böcker. Du skulle väl förstås inte klara dig utan dem mer än fem minuter, pluggis? För du går i Ravenclaw om jag inte tar helt miste på slipsfärgen.” Det var ju allmänt känt att alla i Ravenclaw var plugghästar, hela högen, så självklart va /…/ att påpeka det.

Jan 02 22:12:49 <Traxy>    En av de där andra flickorna i fråga råkar vara Andromeda Christie, som hånflinar mot Mackenzie. Hon säger ingenting än, för Danni var ganska bra på att vara elak. Sedan är Andie mycket bättre på att följa än att styra också. Hon kände igen Mackenzie. Det var flickan som tyckte det var äckligt att kunna rapa Blinka lilla stjärna!

Jan 02 22:18:11 <Elyene>    Mackenzie rodnar och plockar upp sin bok som hon till slut fått tag på. “Vad har pluggis med Ravenclaw att göra?” hon hade mycket riktigt sin uniform på sig så det var lätt att se vilket elevhem hon kom ifrån. Hon behövde sina böcker för att kunna göra läxan. Blicken vandrar sakta vidare till Andromeda och det får det att knyta sig i magen på henne hon var en så avskyvärd flicka detsamma med Danni. “och precis som resten av ditt elevhem saknar du hjärna då?” hon var inte särskilt bra på förolämpningar även om man kunde tro det med tanke på hur många syskon hon har.

Jan 02 22:24:39 <Spirry>    “Vi har allt hjärnor, men till skillnad från vissa andra, till exempel dig, så överanvänder vi inte vissa delar av hjärnan för att kunna räcka upp handen högst på lektionerna.” Hon lindade sakta en vitblond hårlock kring sitt lillfinger lade sin fria hand vid midjan så hon fick till ett riktig jag-är-snygg-och-är-bättre-än-du-uttryck i ansiktet, som kompleterade hela hennes nedvärderande utstrålning.

Jan 02 22:34:11 <Traxy>    Bråkdelen av en sekund senare står Andie i exakt samma posé som Danni, eftersom hon inte kan tänka själv. Ibland har hon dock sina stunder och tycker att det var lite knasigt uttryckt att säga att de inte använde hjärnan för att räcka upp handen, för till och med hon inser att handuppräckning brukar ses som ganska smart. “Vi får bra betyg ändå utan att behöva sitta med näsan i böcker hela tiden,” säger hon högdraget, ignorerandes faktumet att hennes egna studieresultat inte var något att skryta med.

Jan 02 22:37:19 <Elyene>    “det kanske är därför Slytherin ligger under med så många poäng då” hon fortsätter att samla ihop pergamenten som hon skulle ha att skrive ner uppsatsen på. Lite då och då tittar hon upp på Slytherinflickorna eftersom hon var rätt orolig för att de skulle göra något mot henne. I stunder som den här önskade hon att hon var mer som sin äldre syster då hade hon kunnat försvara sig själv.

Jan 02 22:44:46 <Spirry>    En fot landar på ett av pergamenten som ligger på golvet, det är ganska lätt att lista ut att foten tillhör Danni, hon kunde lika gärna förstöra lite av flickans grejer medan hon var där. “Varför tar inte du och stoppar in din näsa mellan ett par dammiga pärmar och stannar med den där i si så där 100 år? Så slipper vi se dig den närmaste framtiden?”

%d bloggers like this: