Quidditchträning med Slytherin

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 09 16:42:49 2007

Aug 09 16:49:38 <Traxy>    Agatha står redo på quidditchplanen och väntar på sitt eminenta elevhemslag. De behövde ju träna om de ska kunna krossa motståndarna, liksom. Det blonda håret ligger stramt i en tofs.

Aug 09 16:51:34 <Foxears>    Diemos Eisenhower är på plats för träningen, självklart. Han kan knappt vänta på att få komma igång och träna. Det är härligt quidditchläger idag, denna lördagseftermiddag. Han känner att han verkligen vill upp i luften på en gång.

Aug 09 16:58:19 <Gaya>    Castor har också blont hår, vilket för tillfället är en aning långt – han måste klippa sig snart. Han styr stegen ut mot quidditchplanen med sin kvast balanserande över ena axeln. Han slår följe med den tredje jagaren, Morag Mortlock den sista biten och ler lite mot Agatha när de kommer fram, och nickar även åt Diemos.

Aug 09 17:06:56 <Traxy|plugg>    “Okej, uppvärmning!” meddelar Agatha när alla har samlats. Uppvärmningar var ganska tråkiga, men det fick gå. De var ganska viktiga, ändå. “Vi springer tvärs över planens kortsida några gånger. Den som kommer sist kommer att få spela nästa match utan hjälm!” Det skulle göra ont. Hjärnskakning minst.

Aug 09 17:10:42 <Gaya>    Spela match utan hjälm vill Castor verkligen inte. Därför gör han så klart sitt bästa när de börjar springa – och trots att killen har rätt korta ben så kan han pila på rätt snabbt, så därför kommer han iallafall inte sist.

Aug 09 17:12:06 <Foxears>    Diemos sätter av och börjar springa på Agathas signal. Han hade inte direkt behövt Agathas hos för att försöka låta bli att komma sist. Som tur är så har Diemos ganska bra kondis så sist kommer han inte, och det var ju tur det. Diemos ville inte få järnskakning, det räckte med att han hade skadat benet i förra matchen.

Aug 09 17:15:51 <Traxy|plugg>    Det gjorde inte Agatha heller, för om hon hade kommit sist hade hon väl knappast blivit utsedd till lagkapten. De får springa tvärs över planen en fyra-fem gånger, vilket är ganska tröttande med tanke på hur stor en quidditchplan faktiskt är. När alla är färdiga är det dags att börja öva på kvastarna, så hon beordrar alla att sitta upp och sparka ifrån. Det hon planerat för idag var dels en ganska lam bollkastning mellan varandra uppe i luften, dels en jage-lek. De börjar med att kasta klonken mellan varandra. Det är ‘kasta gris’ de gör, fast istället för ‘gris’ är ordet ‘ynk’.

Aug 09 17:18:08 <Foxears>    Diemos planerade inte att bli ett ynk ännu mindre än han planerade att spela utan hjälm, så han fångar upp bollen då den kommer flygandes emot honom första gången och kastar iväg den med ett kanske lite elakt kast till Castor.

Aug 09 17:23:48 <Gaya>    Castor är lite trött när de äntligen får ta sig upp i luften, men inte så värst hemskt ändå. Han hinner ta ett par djupa andetag innan leken kommer igång iallafall. Liksom de andra är han ju klart besluten att inte bli ynk, men så kommer den första bollen farande mot honom. Han lyckas fånga den, men det är mer tur än skicklighet och han beslutar sig för att hänga med bättre i fortsättningen. Han passar vidare till Mortlock, som passar till Clearview.

Aug 09 17:29:57 <Traxy|plugg>    Clearview, lagets senaste tillskott, tappar bollen och tvingas flyga iväg och hämta den. “Y” konstaterar Agatha kallt och tar emot bollen själv utan problem innan hon kastar den vidare till nästa person, Vinceldrew, som skickar den vidare till Rawling. Rawling i sin tur passar bollen vidare tillbaka till Diemos. Han skulle nog inte ha något emot att se till så att Agatha tappade bollen och blev ynk själv. Ända sedan de gjort slut hade han haft en liten tvetydig inställning till henne och det blev inte bättre av att hon blev kapten.

Aug 09 17:37:27 <Foxears>    Diemos tar emot bollen från Rawling med inte så stora svårigheter eftersom den kom från en bra vinkel. Han skickar bollen vidare mot Clerview den här gången, man kan ju inte fortsätta att passa till samma jämt, det skulle bli tråkigt. Clerview tar emot bollen den här gången och skickar den vidare till Castor.

Aug 09 17:39:08 <Gaya>    Castor fångar bollen rätt lätt den här gången – tur det, om det alltid var på nudden skulle han ju se rätt dum ut – och med en aning till fint kastar han den till Vinceldrew som också fumlar lite och tappar den.

Aug 09 17:44:31 <Traxy|plugg>    Vinceldrew passar vidare till Rawling som tappar klonken och får ett Y han också. Han passar till den flinande Agatha som sedan kastar den vidare till Mortlock. Mortlock kastar till Castor.

Aug 09 17:46:26 <Gaya>    Castor fumlar lite den här gången, men då klonken inte faller så klarar han sig även denna gång. Men Merlins skägg, han måste skärpa till sig – fast sen så är ju laget bra också, så det är ju ingen större skam om man blir lite bortfintad ibland – värre när hans lillasyster klarar att göra det. Han kastar snabbt vidare till Diemos.

Aug 09 17:50:27 <Foxears>    Diemos fingrar glider utmed klonken och sen faller ut hans grepp. Diemos flyger snabbt efter bollen och räddar den när den fallit bara två meter nedanför deras cirkel. Han flyger tillbaka upp till ringen och kommenterar “Y, jag vet”, innan någon annan hinner göra det och passar sedan snyggt vidare till Vinceldrew som fångar upp klonken och passar vidare till Clearview.

Aug 09 17:59:16 <Gaya>    Clearview fångar den lätt, då Vinceldrew inte kastade någon svår boll, och passar vidare till Rawling. Rawling försöker sig på en sid-fint åt Mortlock, som dock lyckas fånga den. Mortlock i sin tur passar bollen till Castor som också han råkar fumla och den här gången tappar den. Han får sig ett Y, och efter att ha suckat lite inombords kastar han vidare till Clearview igen.

Aug 09 19:57:55 <Traxy|away>    Haha! Agatha har jättekul. När hon tar emot klonken nästa gång så fumlar hon också med den. Det är droppen! Dags att byta till nästa sak. Hon flyger fram till Rawling. “KULL! Du har den!” hojtar hon samtidigt som hon dunkar honom ordentligt i ryggen. Han reagerar omedelbart och börjar flyga efter närmsta person för att föra det vidare.

Aug 09 20:00:19 <Foxears>    Diemos väjer undan då Rawling kommer farande, men Clearview har inte lika tur och blir kullad utav Rawling. Diemos sätter fart uppåt och försöker hålla sig undan litegrand, men måste ändå våga sig lite närmare för att göra spel av det hela.

Aug 09 20:05:55 <Gaya>    Clearview får jaga efter lite, men får till slut tag i Mortlock som snabbt vänder och åker efter Vinceldrew, men ändrar riktning och kommer mot Castor istället. Han pilar undan så snabbt han kan, men till slut kan han inte längre utan blir kullad. Han sätter genast efter Diemos.

Aug 09 20:07:26 <Foxears>    Diemos dyker hastigt för att försöka undvika Castor som sätter av emot honom, han gör en tvärvändning och flyger uppåt igen. Han kollar över axeln för att se om Castor fortfarande är kvar efter honom.

Aug 09 20:14:14 <Traxy>    Agatha har också satt av i hög fart och försöker hålla koll på vem det är som “har den” och vem hon ska undvika. Det verkade vara Castor, så hon försöker att hålla sig nära men ändå tillräckligt för att kunna hinna undan. Det här var snabba vändningar men det var roligt, och det var bra övning. De behövde vara snabba för att vinna. Snabba, starka och uthålliga.

Aug 09 20:21:28 <Gaya>    Castor låtsas följa efter Diemos när han flyger uppåt, men vänder mitt i uppstigningen och sätter efter Mortlock istället. Eftersom Morag saktat in lite för att se på leken, och Castor redan har god fart så kan han komma efter henne rätt snabbt och får sedan också tag i henne, varpå han kvickt flyger undan för att inte bli tagen igen.

Aug 09 20:54:32 <Traxy>    De får flyga runt där en stund tills det är dags att landa och köra styrketräning. Det blir sit-ups, armhävningar och hela baletten. Fast inte balett just, för det vore lite underligt. Går inte att ha ett quidditchlag i ballerinakjolar, ju.

Aug 09 21:09:11 <Foxears>    Diemos är inte så mycket för styrketräning, men det är träning och då blir det ett gäng sit-ups och ett gäng armhävningar med för den delen och han håller på hela tiden som Agatha håller dem igång. Han vill ju inte visa sig svag eller nåt, för det är han inte.

Aug 09 21:11:16 <Gaya>    Castor är inte den starkaste ungen i laget, men han kämpar på, för om man är med i Slytherins lag så måste man ju visa att man är värdig äran. Han gör därför sitt bästa att göra armhävningar och situps och vad annat det kan finnas.

Aug 09 22:03:39 <Traxy>    Agatha pumpar både sig själv och sitt lag till de är trötta nog att bara falla ihop och sova på platsen. Då är det till slut dags för stretching så att de inte ska få träningsverk dagen därpå och sedan är det dags att försvinna in i duschen.

%d bloggers like this: