Melvin skäller ut hela Slytherin med råge

Datum: 2006-10-03 14:03:43
Av: Angfiel
Det är efter den inte så nedstämda festen i stora salen och eleverna ska snart ge sig iväg hem till sina familjer såhär till sommarlovet. Eller nedstämd hade den nog bara varit om man gått i slytherins elevhem och vad kunde det bero på? Jo för att de hade förlorad elevhemspokalen med förkrossande mycket, för att vara exakt låg de 250 poäng efter den som faktiskt kom trea! Det hade inte varit lite skamligt att sitta där som elevhemsföreståndare för slytherin när de poängen lästes upp. Nu tänker han ha sig ett samtal med sina elever pågrund av detta.

Han hade sett till att prefekterna var där och att alla faktiskt befann sig i sällskapsrummet innan han tänke börja prata. [u:530b3](OBS! alla befinner sig där nu så inget “hon gick i i sällskapsrummet och såg att alla var där, vad händer egentligen?”) [/u:530b3] Det borde märkas att han är på riktigt dåligt humör vilket också antagligen märkts när de befunnit sig i stora salen och sett hans kalla blickar som riktats mot eleverna. Han är inte bara besviken på dem utan också på sina prefekter som inte kunnat hålla koll på eleverna bättre och sett till att de inte hade hyss för sig. Inte nog med det men också belöna sina kamrater med poäng när de gjorde något bra!

—————————–

Datum: 2006-10-03 15:32:37
Av: TraXy
Agatha är inte på något solskenshumör heller. Tvärtom är hon rent utsagt fly förbannad. Hon hade gett småpoäng här och där bäst hon kunnat, men vad hjälpte det när Raphael blivit av med 55p, i ett svep, och när lärare brukade dra av poäng för dem så var det vanligare att bli av med 10p i ett svep än högst 5, vilket verkade drabba alla andra elevhem? Särbehandling kallades sådant! Att hon själv fått 100p avdrag en gång i tiden var en annan femma. Då hade de inte kommit sist. Det fanns ingen finess på de yngre eleverna uppträdde. Bah!

Alltså står prefekten i fråga med armarna i kors och liknar ett blont åskmoln just nu.

—————————–

Datum: 2006-10-03 20:44:16
Av: Zamora
Egentligen bryr sig inte Isabel Trimble särskilt mycket om hur det går i elevhemstävlingen. Vissa elever är ju helt besatta av det här med att kämpa för sitt elevhem. Löjligt ju. Det är väl antagligen för att de är medvetna om hur dåliga deras elevhem är. På något sätt måste de kanske hävda sig.

Isabel kan ändå inte låta bli att tycka att det är en aning pinsamt. Själv skulle hon aldrig vilja förlora så pass mycket poäng att de andra Slytherinarna skulle börja se ner på henne. Fast det skulle förstås aldrig hända.

Nu suckar hon lite inombords och ser sig omkring. Så tråkigt, ska professor Vellarvo skälla ut dem nu? Kan inte de som är skötsamma få gå därifrån? Isabel är faktiskt trött, och hon kan komma på säkert en miljon saker som hon hellre gör än att sitta här.

För säkerhets skull avstår hon från att viska till de som sitter närmast – istället sitter hon bara prydligt i fåtöljen hon lyckades lura till sig och försöker se lagom intresserad och oskyldig ut.

—————————–

Datum: 2006-10-04 11:14:41
Av: Juli
Julie står med sin kusin Caspian, som är otroligt ointresserad över resultatet. Han har inte fått några poäng avdragna på hela året, så han kan inte få någon skuld alls. Julie ligger inte så farligt till, vad hon vet, men det vet man ju å andra sidan aldrig riktigt.

—————————–

Datum: 2006-10-04 14:29:24
Av: Sparrow
Zedekiah står i främsta ledet och ser uppmärksamt på Vellarvo. Han skäms rätt ordentligt för sitt elevhem han också, men av andra skäl. Det är ju helt motbjudande att de har en Atrox i elevhemmet, och han kan allvarligt talat inte begripa varför Vellarvo inte trampar på honom så att det usla krypet blir ordentligt nedtryckt. Han skyller naturligtvis Slytherins förlust på Atrox, för det finns ingen annan bra förklaring.

Det kommer väl inte som någon överraskning att Zedekiah är klädd i skoluniform. Precis som Cynric, trots att de är rätt avlägset släkt, är han lång och spinkig, med smalt ansikte, en aning insjunkna ögon och blek hy, men hans hår är mökbrunt, inte svart, och ögonen har en något ljusare brun nyans. Den viktigaste skillnaden är naturligtvis att Zedekiah inte vanärat sin släkt genom att visa sig ovärdig att gå i Slytherin. För övrigt förstår han absolut inte varför Vellarvo låter Cynric bo hos sig, och ogillar verkligen mannen eftersom han så uppenbart är en fiende till släkten Brendan-Synclair. Det är han mycket noga med att inte visa, för det hade bara varit fruktansvärt korkat.

—————————–

Datum: 2006-10-07 20:08:20
Av: Taura-Tierno
Darius befinner sig även han i sällskapsrummet, givetvis så långt ifrån Zedekiah som möjligt utan att det ska verka uppenbart eller utan att han hamnar för långt ifrån Vellarvo. Han själv har faktiskt fått en del poäng till sitt elevhem under året, och knappast gjort något dumt nog för att bidra till den hemska förlusten. Det måste helt enkelt vara Zeds släkts fel, att Slytherin gått tillbaka så himla mycket i år. Antingen han, eller den där blandningen vid namn Agatha. Hon har ju också Brendan-Synclairblod i sig, som säkert fördärvat det annars mycket fina Atroxblodet. Darius kan åtminstone vara glad över att den där Brendan-Synclairflickan försvann från skolan. Hon betedde sig trots allt nästan värre än Zedekiah. Det var säkert vad hon nu gjorde som fick alla poängen att försvinna.

—————————–

Datum: 2006-10-08 20:13:42
Av: SweetSinner
Natt och dag, svart och vitt, varmt eller kallt – Kelvin och Lionel. De vägrar nog medge att de har mer gemensamt än de tror, men i det här fallet så är de varandra smotsatser. Mörkhårige Lionel har väl varit skyldig till åtminstonde 50 poäng sammanlagt avdraget från elevhemmet, och det rörd ehonom inte det minsta. Hans filosofi i livet var att tjänade han själv på något, då gick det an. Det där med lagarbete har aldrig varit hans grej. Egoist djupt in i märgen. Pojken stod mitt i smeten faktiskt, men inte längst fram. Han såg uttråka dut och visslade med jämna mellanrum på någon melodi lustigt lik marschen i det kultförklarade mugglarspektaklet Stjärnornas Krig. Tredjeårdeleven var ganska deprimerad faktiskt, de skulle åka hem. Fanns det en plats han hatade mer än skolan så var det hemma. En olidligt lång sommar som bara skulle förstöra honom ännu mer.

Kelvin däremot har samlat på sig många poäng. Inte för att han försökte kompensera det stora fiasko hans bror var, utan för att han faktiskt var skarp och förtjänade vart och varend apoäng. Han är ilsken nu. Knytna nävar, stampar otåligt i golvet med foten. De skulle vinna ju! Vilka idioter han måste gå med som inte ens kan hålla kvar på alla poäng de blir tilldelade. De borde kickas från elevhemmet och kastas in i ett annat. Blondinen såg upp mot elevhemsföreståndaren och skämdes, å de andra svägar, för vilket fiasko som de nu var.

—————————–

Datum: 2006-10-08 22:00:26
Av: room101
Mary har väl varken skaffat sig poäng eller blivit av med några. Plus minus noll ungefär sett till hela året. Inte för att hon brydde sig särskilt mycket heller då, men under Vellarvos blick så kan hon ändå inet låta bli att känna sig en aning skyldig. Att de förlorat var en sak, men att Gryffindor hade vunnit… vidrigt. Hon är såpass mycket tävlingsmänniska att hon redan bestämt sig för att nästa år så skall hon se till att tjäna flest poäng.

Eftersom det är hemrese dag har Mary inet sett någon anledning till att bära skolklädnad, så alltså bär hon ett urringat linne och ett par svarta jens med converse till. Mary skulle aldrig erkänna det ens för sig själv att hon gjort det med flit, men av någon anledning så har hon råkat hamna i närheten av Lionel, den dryge fan. Däremot så ser hon inet åt hans håll, utan håller blicken fäst på professor Vellarvo.

—————————–

Datum: 2006-11-20 20:46:56
Av: Anonymous
Adelie hänger på armstödet till fåtöljen hennes syrra sitter i, hon såg lagom uttråkad ut. Hon var trött uttråkad och helt ointresserad. Än sen då? En pokal hit eller dit är väl inget??

—————————–

Datum: 2006-11-20 20:59:57
Av: Elyene
Dolores har masat sig till sällskapsrummet och sitter på en fåtöljarm och lyssnar på sin elevhemsföreståndare. Hon hade knappast vågat missa tillfället och hon vet med sig att hon själv inte dragit in några poäng till elevhemmet snarare dragit av, då professorer kommit på henne hångla på öppen plats, tydligen var inte det så välkommet. Flickan försöker ignorera och strunta i det och tittar lite på sina naglar istället allt för att undvika Vellarvos blick.

Marjorie står något längre fram än sin kusin och lyssnar uppmärksamt på honom. Hon behövde knappast skämmas då hon alltid drog in poäng till sitt eget elevhem och det var inte några småsummor heller det brukade vara rejäla poängpålägg. Hon tänkte fortsätta vara lika duktig även om hennes elevhemskamrater kallade henne för lärarnas kelgris osv.

—————————–

Datum: 2006-11-21 12:04:31
Av: TraXy
Agatha skulle gladeligen lynchat Adelie om hon kunnat läsa tankar. Bara en pokal?! Det var MYCKET mer än så! Det här handlade om Slytherins ära och heder, och just de där sakerna var sådant som låg slytherinare väldigt varmt om hjärtat. Det, och chansen att verkligen tvåla till de andra elevhemmen och verkligen bevisa att de var överlägsna alla andra. Elevhemscupen var ingen lek, det var blodigt allvar!

Eftersom detta uppenbarligen inte riktigt gått in i huvudet på alla, med tanke på deras resultat, så blänger hon varnande mot eleverna, särskilt förstisarna som borde lära sig att veta hut. Kanske kunde hon få tillstånd att klå upp dem, i förebyggande syfte för nästa år? Hon leker med tanken och kan inte låta bli att le lite drömmande för sig själv.

[i:5c0aa]([b:5c0aa]OFF:[/b:5c0aa] Värt att notera att det för eleverna på Hogwarts ÄR oerhört viktigt med poängen, även om det verkar så främmande för oss svenskar. För dem är det en av de viktigaste saker som finns på hela skolåret. Det är laganda det handlar om, och samhörighet. Att få sitt elevhem att förlora mycket poäng gör en utstött, eftersom man inte visar särskilt mycket kamratanda om man skiter så fullkomligt i sina medmänniskor att man orsakar poängavdrag för sitt elevhem. Särskilt för Slytherinare är detta viktigt, eftersom de är så pass ärolystna som kollektiv att vinna elevhemspokalen inte bara är prestige, det är ren och skär skadeglädje för dem att visa övriga elevhem hur mycket bättre än dem de är.)[/i:5c0aa]

—————————–

Datum: 2006-11-22 09:16:28
Av: Juli
Julie börjar bli otålig, och biter på en nagel. När skulle någonting hända? Hon var orolig att någon skulle börja skälla på henne för de där 5 poängen som drogs av för hennes del på örtläran förra veckan, men samtidigt visste hon att flera stycken fått betydligt mer än så avdraget, och trodde inte hon behövde oroa sig så mycket.

—————————–

Datum: 2006-11-26 18:24:24
Av: Angfiel
([b:5c268]OFF:[/b:5c268] [i:5c268]:w0rd på det som TraXy sa. Det är inte vettigt att halva elevhemmet inte bryr sig speciellt inte då det är en egenskap som Slytherinare har att ha mål och vilja vara bäst i precis allt. Skulle de då verkligen inte bry sig om att grymt förlora elevhemspokalen? Nej knappast. Tänk på att det är en helt annan kultur på Hogwarts än vad det skulle vara i en vanlig högstadieskola i Sverige. Till och med Merula som avskyr allt som lagarbeta heter, som helst inte pratar med en annan elev tycker att det är pissigt att de förlorat pokalen till uppstudsiga slynglar från Gryffindor! Det är ära och när det gäller ära så bryr sin Slytherinare väldigt mycket om det, över lag. Ville bara få det sagt innan jag fortsätter.[/i:5c268])

Melvin tittar med en bister min på sitt så kallade elevhem och han tänkte faktiskt inte vara nådig med dem. “Idag så förlorade vi med fler poäng än vad vi förlorat med på flera år, detta är en skam för elevhemmet Slytherin.” börjar han prata och de kalla grå ögonen vandrar över rummet. “Ni är en skam för erat elevhem!” fräser han åt dem och som sagt han tänker inte vara så särskilt nådig mot dem den här gången, nu var det slut på de jäkla lull-ull fasonerna och dags för hårdhandskarna. “Inte bara det men en skam mot hela ert elevhems historia och för elevhemmets grundare! Min respekt har ni dessutom förlorat tillsammans med hela övriga skolans respekt!” Eftersom ingen kommer att kunna avbryta honom om de nu visste vad som var bra för dem och de ville komma tillbaka till skolan året efter fortsätter han ostört. “Ni är även en skam mot er själva. Är det här det bästa ni kan åstadkomma? Att komma sist, och inte bara sist men brutalt sist, krossade av elevhem som inte alls har samma standard som detta? Är det verkligen så ni vill bli ihågkomna, som elevhemmet som alltid förlorade eftersom eleverna som gick i elevhemmet aldrig vann någonting och var allmänna förlorare?!” han tar en paus mellan sina små rants och det märks som sagt att han är på riktigt uselt humör och de flesta skulle nog faktiskt bli ganska så rädd för honom. Merula som också sitter där tycker att han har en poäng och det sticker till i henne när hon erkänner att hon inte heller har hjälpt till så mycket i kampen för elevhemspokalen och hon vill ju ändå ha den. Att de där äckliga Gryffindorarna skulle ha pokalen är ju faktiskt rent ut sagt pinsamt.

—————————–

Datum: 2006-11-26 18:41:58
Av: Elyene
Marjorie nickar och håller med eller nja kanske inte håller med i exakt det som professorn säger men snarare i det han vill komma fram till. Att alla i elevhemmet borde bättra sig och visa att dem kan och är så duktiga som dem borde vara. Fast att dem var en skam för elevhemmet kunde hon hålla med om. Flickan själv vet inte riktigt vad hon ska göra för att få mer poäng hon brukade hjälpa andra elever med till exempel läxorna så att dem skulle klara sig bättre på proven och liknande. Dessutom så plockade hon nästan varje lektion hem ett flertal poäng och ibland till och med riktigt mycket poäng men nu var det ett helt elevhem och dem behövde hjälpa till allihopa. Hon sneglar bort mot Dolores som faktiskt om man nu känner henne ser något skamsen ut.

Dolroes skäms faktikst lite även om hon aldrig tänker erkänna det för någon. Dessutom så har hon blivit ganska eller rättare sagt riktigt bra på att stänga ute alla slags känslor i alla fall utåt sett. Så flickan ser precis lika kylig ut som hon brukar göra om det inte är så att man vet vad man ska leta efter som Marjorie gör. Själv vet hon väl att hon borde bättra sig i skolan men när man är likgiltig inför allt så var det inte så lätt så flickans löfte till sig själv var att inte hångla. Ja om det stannat vid det, men hon tänkte inte göra saker offentligt i alla fall utan hon och pojken för tillfället fick väl gå undan istället.

—————————–

Datum: 2006-11-26 20:37:21
Av: Kakaosak
Trots att hon aldrig fått någon poäng avdragen sedan hon började på skolan, och istället var ganska bra på att ge lärare anledning att GE henne poäng så skäms Cinderella Christie. Hon vet att det inte är hennes fel, men om hon och de andra hade haft bättre koll på de andra eleverna så hade de kanske sluppit poängavdrag.

Hennes tre systrar som också gick på skolan ser mer eller mindre skyldiga ut. De var väl kanske inga helgon, men de hade ändå inte orsakat några stora problem eller stora poängavdrag. Inte mer än alla andra.

—————————–

Datum: 2006-11-27 19:17:29
Av: Zamora
Isabel är faktiskt ingen skam för sitt elevhem, men hon vet bättre än att protestera. Först tar hon inte åt sig alls, men när professor Vellarvo börjar prata om hur de har förlorat hela skolans respekt skruvar hon besvärat på sig. Visserligen är det de andra elevhemmens fel om de inte inser att Slytherin förtjänar lika mycket respekt ändå, men å andra sidan, är man överlägsen så ska man vara det alltid och inte bara ibland.

Och hon vill verkligen inte bli ihågkommen som en förlorare. Nästa år ska hon minsann samla ihop så mycket poäng att det inte spelar någon roll ifall de andra eleverna förlorar några. Då ska alla få se vem det egentligen är som är en skam för Slytherin, och vem som inte är det.

—————————–

Datum: 2006-11-29 10:34:27
Av: Juli
Julie blir väldigt stressad över situationen. Hennes kinder bränner, och hon ser ner i backen. Hon skäms otroligt, även om hon knappt orsakat ett enda poängavdrag det här läsåret.

—————————–

Datum: 2006-12-11 02:36:59
Av: Angfiel
Melvin är inte riktigt nöjd med hans sista mening där men låter inte det hindra honom från att fortsätta sin utskällning. Eller utskällning kanske är fel ord eftersom han inte höjer sin röst sådär nämnvärt däremot är den hårdare än den varit förut och det säger inte lite det. “Jag kommer skicka hem en uggla till vart och ett av era hem och berätta detta för era föräldrar.” hans mungipa rycker triumferande när han märker att en del av eleverna skruvar oroligt på sig och i vissa fall är ögonen som tefat och riktade förskräckt mot honom. “Jag kommer tala om för dem att ni alla är lika skyldiga till denna förlust som någon annan. Elevhemspokalen handlar inte om att en person gör bra ifrån sig eller att en person drar på sig avdrag. Om en medlem får avdrag får ni [i:53510]alla[/i:53510] avdrag!” fräser han och han fortsätter att stega runt i rummet för att verkligen kunna borra in ögonen i dem allihopa en och en. “Om ni tjänar poäng är det likaså allas förtjänst. Vi jobbar tillsammans och varför jobbar vi tillsammans? För att vinna! Den som här säger att ni inte vill vinna pokalen att ni inte bryr er eftersom ni minsann är så speciella.” föraktet riktigt dryper om hans kommentarer. “Ni kan packa era väskor och gå ut ur denna skola och aldrig synas till igen, för det här handlar inte om er, det handlar om respekten som det här elevhemmet förtjänar inte om era ynkliga små problem eller det faktum att ni inbillar er att ni är så mycket mer än Slytherinhemmets ära!”

—————————–

Datum: 2006-12-11 10:02:14
Av: TraXy
Agatha är inte särskilt oroad över detta brev, eftersom hon visste att hon gjorde sitt allra bästa för att både få och ge poäng… och dra dem ifrån andra elevhem, naturligtvis. Hon kan inte låta bli att tycka att deras elevhemsföreståndare har mycket vettiga saker att säga. Inte för att hon någonsin betvivlat detta.

Om hon varit mindre mån om att bli utsedd till försteprefekt i sjuan, eller att behålla sitt åtminstone antagna anseende hos Vellarvo, så hade hon ställt sig upp och skällt ut sina klasskamrater minst lika mycket. Å andra sidan… När Melvin väl hade gått… DÅ skulle hon ju kunna få sin chans.

Vad skulle hon kunna locka med för att få dem att bli lite mer engagerade? Kunde hon någon trevlig trollformel, kanske? Annars kunde hon alltid koka ihop någon rolig trolldryck och tvinga i dem… Åh, Slytherin skulle minsann vinna nästa elevhemscup!

Cinderella är väl kanske lite mer oroad, fast samtidigt… ändå inte. Vellarvo skulle ju inte behöva skriva fyra brev hem till Mr. och Mrs. Christie, utan det räckte med ett, och om alla fyra systrar nämndes i samma brev, så skulle hon komma lindrigt undan hemma, eftersom de inte kunde peka finger åt henne och påstå att det var hennes fel att Slytherin låg sist. Sedan var hon faktiskt den av systrarna som drog in flest poäng, eftersom hon var den som kunde besvara flest frågor.

—————————–

Datum: 2006-12-11 10:09:07
Av: Elyene
Marjorie lägger armarna i kors och tycker minsann att det är något orättvist att dra alla över en kam. Visserligen förstod hon vad han menade när han sa att alla var tvungna att vara delaktiga. Fast i bland spelade det ingen roll hur mycket man kämpade och slet för elevhemmet för det var ändå ingen som uppmärksammade sådana saker. Marjorie var knappast den som skulle sluta vara duktig utan försöka kämpa ännu mer och hon skulle dessutom se till att fler kämpade för elevhemmet. Hon var inte särskilt orolig för ett brev hem till föräldrarna dem visste mycket väl hur duktig Marjorie var i det här.

Dolores däremot ser rätt oroad ut fast det är inte så mycket ändå som syns utåt i ansiktet då det ser lika kallt och likgiltigt ut som vanligt. Självklart så såg man det på hennes ögon om man visste hur man skulle läsa av dem. Några visste det säkert speciellt Marjorie. Och när flickan hör det där om brevet hem så börjar hon intensivt att snurra på en av sina blonda korkskruvslockar. Det här var riktigt obehagligt och hon slickar sig rätt nervöst om läppen. Tänk om det här skulle få hennes föräldrar att ta henne från skolan? eller ännu värre tänk om det skulle vara så att dem ville adoptera bort henne aldrig låta henne komma hem igen. Någon typ av panik började synas i flickans vanligtvis kalla blåa ögon.

—————————–

Datum: 2006-12-11 15:52:36
Av: room101
Mary ser på en fläck på andra sidan väggen. En väldigt intressant sådan faktiskt, och fokuserar på den för att slippa möta någon av sina klasskamraters blickar. Vellarvo skrämmer henne en aning just nu, och hon är glad att hon slipper möta hans blick. Att han skulle skicka en uggla hem bryr hon sig inte särdeles mycket om, eftersom hennes föräldrar antagligen inte skulle vara hemma då. Men om de var det, ja då var det såklart en helt annan sak.

Fast det är nog inte det straffet som svider mest, utan snarare Vellarvos hårda ord som får henne att känna sig väldigt skyldig, vilket antagligen också är meningen. Nästa år tänker hon se till att skaffa hur många poäng som helst, och inte få ett enda avdrag!

—————————–

Datum: 2006-12-11 16:56:06
Av: charmed
Haylee är så rädd att hon skakar och hennes ögon är fyllda med tårar. Det var väl inte hennes fel att de hade kommit sist? HON hade inte fått något poängavdrag, varför skulle professor Vellarvo skicka ett brev hem till HENNES föräldrar? De skulle bli så arga och hennes far skulle bli besviken, på vem? På henne! Men det var ju inte hennes fel. Hon ville ju faktiskt vinna den där förbaskade pokalen lika mycket som alla andra och skulle hon få chansen skulle hon kunna spotta de där äckliga gryffindorarna i ansiktet! Så varför skulle hon få ett brev hemskickat? Tänk om hon skulle få en bestraffning! Det skulle inte förvåna henne alls om hennes far skulle ge henne stryk, eller ännu värre, ta i från henne någon av hennes ägodelar! Tårarna rinner nu ner för kinderna och den lilla flickan är alldeles knäsvag. De som hade sett till att Slytherin förlorat borde bli utkastade ur skolan och bli tvingade att leva som mugglare resten av livet! Förädare, det var precis var de var!

—————————–

Datum: 2006-12-11 17:29:07
Av: Taura-Tierno
Darius kommer antagligen få höra en hel del om det här när han kommer hem, men han är rätt säker på att det går att skylla ifrån sig effektivt, på en viss annan släkt. Det förstår nog hans föräldrar. Sen om de tänker skälla på honom för att han inte lyckats sätta stopp för de vedervärdiga fienders framgång, det är något helt annat han kommer få uthärda. Han kan se framför sig hur hans pappa står och berättar om hur Hogwarts borde vara, och hur mycket bättre det var förr när det fanns disciplin på eleverna. Att de har förlorat är egentligen inte så hemskt; om de hade förlorat mot Ravenclaw hade det nog varit helt okej. Men att de kommit så långt efter såna mesiga typer som Ewan och hans fluffkaniner, det är helt otroligt. Det är tur att han knappast kommer behöva prata med kaninpojken något mer. Han kommer nog undvika Hufflare över huvud taget. Fast man kan ju alltid hoppas på att de är för dumma för att skratta och peka på Darius och de andra Slytherineleverna, även om det är en ganska meningslös förhoppning. Och Darius kan ju inte känna sig helt oskyldig heller, med tanke på att han, även om han inte varit någon av dem som fått större poängavdrag, inte heller fått några enorma tillskott.

—————————–

Datum: 2006-12-13 13:42:56
Av: SweetSinner
Orden är verkligen mäkta imponerande att höra och Lionel lyssnar faktiskt med största uppmärksamhet. Hans ansikte förblir opåverkat, men hans tankar börjar nästan rannsaka hans samvete. Något han trodde han inte hade. Sedan gör hans läppar någon liten min och han rycker knappt märkbart på axlarna. So what? Visst, han hade fått poäng avdragna. Han hade provocerat somliga professorer till detta. I vissa fall var det värt det. Skulle han inte gjort det skulle han aldrigt haft strafftjänst med en av de bästa lärarna i Hogwarts historia, en av de vackraste i varje fall. Med sitt långa lila hår och sina… Vänta nu, vad fasicken höll han på med. Nu blev han upprörd. Kunde han inte ens lägga band på sina egna tankebanor. Det var det värsta!

Den mörkhåriga pojken drar en lockig hårtest ur ögonen och ser på elevhemsföreståndaren när han fortsätter att hagla med anklagelser. Det här med att förlora elevhemspokalen hade ju aldrig verkat ha någon direkt egenskap som skulle gynnat honom personligen, utan snarare hela elevhemmet. men nu kanske det låg något i det mannen sa, han kanske tjänade mer på att försöka vinna.. Neh. laganda var inte hans grej. Han hade en hemsk sommar att genomlida och det var vad han oroade sig främst för.

Kelvin däremot, med sin mindre porslinsvita hy än vanligt, något rödblossad, fast fortfarande på ett konstnärligt och tilltalande sätt på hans kinder, stod och knäppte sina nävar till den grad att han stoppade blodflödet till fingrarna. Ett enkelt kast över axeln med huvudet på den vedervärdiga gestalten som var hans “bror” fick bägaren med hans tålamod och sansning att tippa över. Här hade han föregått med ett praktfullt exempel och samlat ihop en skinande skara poäng, till vilket syfte? För att dessa idioter skulle vara slarviga och intelligensefterblivna nog att förlora dem igen?! Han visste särskilt en person som hade förstört dte för Slytherin. Slytherin som Kelvin varit så stotl att blivit insorterad i. Hur skull ehan kunna spatsera som en kung genom korridorerna när elevhemmet förlorat all sin prakt?! På grund av honom!

“Det är hans fel!” utbrister Kelvin frustrerat och pekat med ett anklagande finger rakt på Lionel. “Du har kostat oss över trettio poäng, förneka det inte!” fortsatte den blonde eleven ursinnigt varefter han med tre stora kliv slöt avståndet mellan Lionel och honom och tog ett järngrepp om hans skjortkrage. “Du är ett misslyckande och det ska du få betala för!”

—————————–

Datum: 2006-12-13 15:25:28
Av: Zamora
Nej, vänta lite här nu, ska hennes föräldrar få höra om det här? Isabel rycker till, och ångrar direkt att hon inte skrapat ihop fler poäng själv. Det vore ju sin sak om de fick höra att Slytherin förlorat, men nu känns det mer som om hon personligen kommer att ställas till svars. Det är faktiskt orättvist. Bara för att vissa elever inte vet hur man bör sköta sig ska det faktiskt inte behöva drabba Isabel! Detta är inget roligt samtal alls.

Lite intressantare blir det dock när, ja, man kan väl kalla det uppträdet kanske, sätter igång. Isabel följer nyfiket händelseutvecklingen, det kanske kan göra henne på bättre humör, för just nu börjar hon faktiskt må ganska dåligt över förlusten.

—————————–

Datum: 2006-12-14 14:13:32
Av: Juli
Julie känner sig väldigt besvärad. Hennes föräldrar kommer inte ta det som om elevhemmet fått poäng avdraget utan som att HON fått alla poäng avdragna. Hon kommer få ett SÅ jobbigt sommarlov, den saken var klar. Förhoppningsvis kunde hon kanske åka till Caspian, eller om allt gick bra, till Diemos och fördriva sommaren.

—————————–

Datum: 2006-12-19 21:06:10
Av: Anonymous
Jennifer Bell som hittills inte gjort mycket väsen av sig, varken på Hogwarts som helhet eller inom Slytherin, sitter lite längre bak i rummet och det är hon tacksam för. Den elvaåriga flickan kan inte låta bli att krympa ihop när professorn öser ovett över dem och helst av allt vill hon bara dö, eller åtminstone sjunka genom golvet att försvinna. Kinderna är illröda av skam. Det är visserligen inte hennes fel att de förlorat elevhemspokalen – inga poäng har dragits för hennes räkning. Fast å andra sidan är det överdrivet många som vunnits heller. Att Slytherin är sist är verkligen illa, hennes föräldrar lär inte bli glada när de får reda på det.

Knappt har Jennifer tänkt denna tanke förrän Professor Vellarvo börjar prata om breven han tänker skicka och till sin stora förskräckelse känner hon hur tårarna hotar att tränga fram och hon slutar lyssna. Tänker han verkligen skriva att de alla är ansvariga? Mor och far kommer att bli så gruvligt besvikna även om säger att det inte är hennes fel. Så orättvist allting är, nu kommer hon inte alls se fram emot att åka hem över lovet längre. Hur ska hennes föräldrar kunna vara så stolta över henne som hon önskar efter det här?

Helst skulle hon vilja rusa iväg till sin säng, men det skulle väl bara göra allt värre. Hon böjer ner huvudet, biter ihop tänderna och försöker att inte gråta medan det värker i henne av förödmjukelse och förtvivlan. De andras reaktioner lägger hon överhuvudtaget inte märke till. Inte förrän Lionel plötsligt börjar höja rösten. Då rycker hon till och ser sig förvirrat omkring, helt utan det kyliga inslag som annars brukar bo i hennes blå blick.

—————————–

Datum: 2006-12-19 22:06:49
Av: Adian
Tro det eller ej, men så långt bak som möjligt i samlingen av slytherinelever sitter faktiskt Raphael. Det är inte riktigt hans stil att dyka upp på obligatoriska möten, i alla fall inte något som detta som tydligt bara gick ut på att få en rejäl utskällning av elevhemsföreståndaren. Men där sitter han i alla fall, med blicken bortåtriktad som om han skulle sitta helt i egna tankar, vilket han också gör. Något förmodligen ganska många slytherinelever hört ryktats om är att han har fått rätt kraftiga poängavdrag under det senaste läsåret, och han har inte direkt blivit trevligt bemött av de slytherinare som vet om det, och nu börjar han oroa sig lite över vad de äldre eleverna ska göra med honom efter det här.

Bara på hans första kvarsittning med Marlowkärringen hade han fått cirka femtio poängs avdrag, men det var självklart bara för att hon var så vidrig och hade bestämt sig för att hata honom från första början, så vad annat kunde han göra än att kalla henne ‘dumma kossa’ och på andra liknande sätt protestera mot hennes försök att få honom att göra som hon ville? Han skäms inte direkt, för hon förtjänade det allt, men han kan inte låta bli att ångra att han inte ansträngt sig mer för att tjäna ihop lite poäng för att kompensera förlusten.

Han har först nu mot slutet av läsåret förstått att det här är en [i:a5c12]tävling[/i:a5c12], och en viktig sådan. Och tävlingar är till för att vinnas, och det tänker han också försöka göra nästa år. Dessutom ska han ju komma med i quidditchlaget då, och eftersom han är så bra på quidditch så kan väl inte Slytherin göra annat än att vinna?

Brevet Melvin pratar om gör honom inte lika orolig som det gör många andra i rummet. Visst, hans föräldrar kommer att bli allt annat än glada, men de är å andra sidan också vana från tiden i mugglarskolan där han gick, då lärarna ständigt skickade hem lappar om hans dåliga uppförande.

—————————–

Datum: 2007-01-06 14:42:59
Av: Angfiel
Det är ganska naivt att tro att man kan undgå att få hem ett brev till sina föräldrar eftersom Melvin självfallet kommer se till att det kommer tjuta riktigt högt om det öppnas ev en som inte ska öppna det, och fortsätta tjuta på det viset tills den som ska läsa brevet har läst det. Han är inte dum och vet att elever gör allt för att sådana brev inte ska dyka upp hos sina rättmätiga ägare, speciellt om de eleverna gick i Slytherin. Att förstöra det skulle också kräva en ganska så kraftig motförtrollning vilket möjligtvis en väldigt skicklig sjudeårselev skulle klara av att göra men definitivt inga andra. Han vänder sig till sina prefekter. “Jag förväntar mig er på mitt kontor om en timme där vi ska diskutera detta närmare.” (detta ska dock inte spelas on eftersom det är ganska överspelat i sig eftersom de gick och vann förra gången, yay! men det går ut på att han ska skälla på dem och bli hårdare mot de elever som drar på sig avdrag helt enkelt.) Sedan vänder han på klacken och går ut ur rummet, han är nöjd med det han sagt och nu var det upp till dem att fixa så att de vann nästa gång. Han hade dessutom en hel del brev att uggla iväg så han hade definitivt sin eftermiddag på det torra.

—————————–

Datum: 2007-01-06 14:50:51
Av: room101
Mary är plötsligt vldigt glad att hon inte är prefekt. Hon sitter still en stund efter att han har gått, sedan biter hon sig i läppen. Om det där brevet var farligt elelr inte berodde helt på om hennes föräldrar var hemma när det kom eller inte. Det var rätt otroligt, så det skulle nog bli hennes faster, som också är hennes förmyndare när de är borta skulle öppna det, och hon skulle nog gkömma bort det rätt snabbt. Mary ser på sina kompisar och de flesta av dem ser lika missmodiga ut som Mary känner sig, och de går tillsammans upp till sovsalen för att ensamma kunna diskutera det här.

%d bloggers like this: