Melvin får besök av Agatha

Datum: 2006-06-29 16:25:38
Av: TraXy
Eftersom hon inte ville diskutera detta under en Maskeringsmagi-lektion, så har Agatha Acton-Aldwych nu kommit utanför ordinarie skoltid och knackar på dörren tillhörande professor Melvin Vellarvo, som ju även var Slytherins elevhemsföreståndare. Att vissa småglin kallade honom “Vel-larvo” på skoj var något hon inte brukade se på med blida ögon. Slytherinarna höll hon långa förmaningstal till om respekt, alla andra bestraffade hon med poängavdrag. På det hela taget var Agatha väldigt bra på att dra ifrån poäng ifrån de andra elevhemmen, även om hon liksom inte missbrukade sin ställning. Inte mycket, i alla fall…

Hon lyfter en blek hand och knackar på dörren. Fasta, bestämda knackningar. Ingen Hufflepuff-knackning i alla fall.

—————————–

Datum: 2006-07-05 21:34:40
Av: Angfiel

Melvin sitter vid sitt skrivbord och håller på att läsa en yttesrt intressant bok. Därför rynkar han smått irriterat på ögonbrynen när han hör knackningen på dörren, han hade ingen lust att bli störd men samtidigt kunde det vara något viktigt så han samlar sig för att inte låta fullt så irriterad innan han ber personen att stiga in. Hans rum är som vanligt rätt mörkt och den enkla samt hårda stolen står mitt emot. Att den var hård gjorde att inte många dröjde sig kvar i hans kontor något han uppskattade lite för mycket.

—————————–

Datum: 2006-07-05 21:50:17
Av: TraXy

Agatha skjuter upp dörren och stänger den sedan efter sig. Hon rättar till kjolen lite innan hon går fram till skrivbordet.

“Professor Vellarvo,” hälsar hon artigt, men sätter sig inte ner, eftersom hon väntar på att få tillåtelse att göra detta. Agatha kunde vara riktigt… [i:efd18]normal[/i:efd18] ibland.

“Jag har något jag skulle vilja diskutera med er… Om ni minns samtalet om min framtid, som vi hade förra året?”

—————————–

Datum: 2006-07-08 22:48:04
Av: Angfiel

Om han blir nyfiken eller förvånad över att se henne där så är det inget han visar utan är precis lika lugn som han alltid är. “Självfallet, sitt.” han gestikulerar att hon ska sätta sig ner och har faktiskt vänligheten att trolla fram två glas och tar fram en relativt liten flaska med en blodröd vätska. Han häller upp ett halvt glas till flickan och ett halvt glas till sig själv innan han sätter igen en kork på flaskan och erbjuder henne glaset. “Ni är myndig om jag inte missminner mig.” kommenterar han innan han själv tar en smutt på den blodröda vinet. “Så vad var det ni ville fröken Acton-Aldwych?”

—————————–

Datum: 2006-07-18 18:27:28
Av: TraXy

Hon sätter sig ned, kläderna är lika prydliga som om de vore nystrukna – det var en liten behändig trollformel hon lärt sig. Agatha nickar till svar på hennes ålder och tar emot glaset. Den röda vätskan ser ut lite grann som blod. Blod var inte gott. Det var roligt att leka med, men att dricka? Alldeles för mycket järnsmak! Hon väter i princip bara läpparna på drycken, eftersom hon varit helt inställd på att det skulle smaka som blod. Det gjorde det inte, men hon var ändå lite försiktig.

“Jag har ordnat mig en praktikplats på jullovet,” börjar hon. “På Myndigheten för Trollkonstexamination. Jag tänkte ni ville veta det, sir.”

—————————–

Datum: 2006-08-13 22:05:41
Av: Angfiel
Melvin nickar och ett litet leende spelar i mungipan. “Intressant.” menar han och ställder ifrån sig sitt glas en liten stund samtidigt som han tar fram ett litet block som han skriver något i. “Hos vem kommer ni att praktisera?” undrar han. Han tycker absolut att den här flickan är den bästa Slytherineleven just nu, och med tanke på hennes uppenbara drivkraft så skulle hon verkligen bli något stor i framtiden. Tyvärr antagligen något stort inom områden han själv inte alls uppskattade men det var inte hans sak att lägga sig i. Möjligtvis senare om de hamnade i duell mot varandra men han hoppas såklart att den dagen aldrig kommer.

—————————–

Datum: 2006-08-13 22:22:18
Av: TraXy
“Hos Överexaminatören själv,” svarar Agatha i ett tonfall som var lika lätt som att hon pratade om vädret. Att överexaminatören på Myndigheten för Trollkonstexaminering bara var steget under Utbildningsminister var tydligen något hon tog mycket lätt på.

“Alfonso Acton-Aldwych,” säger hon, utifall att professorn inte kände till vem som innehöll posten för närvarande. Att karln var hennes farbror tyckte hon inte var något hon behövde förklara, eftersom professorn, på grund av efternamnet, borde vara klyftig nog att förstå att de är släkt, på ett eller annat sätt.

Hon tar sig en till liten klunk av vinet och tänker att hon nog skulle kunna vänja sig vid att dricka sådant. Om än… något dyrare märken.

—————————–

Datum: 2006-09-06 09:22:12
Av: Angfiel
Melvin nickar och det är helt självfallet att han vet vem karln är. Eftersom han har varit elevhemsföreståndare för Slytherin så har han ett bra kontaktnät tillsammans med föräldrarna och dessutom har han en del kontakter med andra inom ministeriet. Han själv intresserade sig inte nämnvärt för att syssla själv med politik men det betyder ju inte att han inte håller sig väl med de som faktiskt gör det. “Det är ett gott val, man ska ta alla chanser man kan för att komma in på arbetsplatser.” Anledningen till att hon vill att han ska veta det är säkerligen för att hon vill ha lite beröm. Beröm i ord får hon dock inte, inte på det sättet men han har respekt för flickan och hon tänkte i alla rätt banor för att lyckas i livet. Till skillnad från en hel del andra elever som han hade olyckan att få om halsen. Ibland dagligen. Och de gick inte nödvändigtvis i slytherin ensengång.

—————————–

Datum: 2006-09-18 12:09:50
Av: TraXy
“Precis så jag tänkte också, sir,” svarar Agatha med en liten nick.

Det var egentligen allt hon hade att säga, eftersom det varit det som varit hennes ärende. Vad skulle hon göra nu? Hon hade fortfarande kvar större delen av vinglaset, men hon kände inte direkt för att slänga i sig det och gå därifrån. Hellre lämnade hon i så fall glaset som det var. Inte som att det var något dyrt vin. Inte för att det spelat någon roll om det hade varit ett dyrt vin heller, eftersom hon var något exklusiv i smaken. Det blir så när föräldrarna har mer pengar än de har sunt förnuft.

“Vill ni ha någon sorts rapport om hur det gick eller något när jag kommer tillbaka till skolan efter lovet, sir?”

—————————–

Datum: 2006-09-29 00:51:07
Av: Angfiel
Melvin kan inte låta bli att dra lite på munnen. Det här r hans favoritelev i hela slytherin det måste erkännas. Varför kunde inte fler elever vara som hon? Nåja det var som det var med den saken. “Det skulle jag uppskatta mycket Fröken Acyon-Aldwych.” han smuttar lite på sitt vinglas och ser att hon också har en stor del kvar och bestämer sig för att när hon ändå är här så kan han höra sig för om lite prefekt saker och annat. “Skolan går bra annars förväntar jag mig?” okey det kanske inte är formulerat som en fråga men i hans öron så är det det, en mycket bra fråga dessutom för ja han förväntar sig att det går bra för flickan i skolan. Vad skulle han annars förvänta sig?

—————————–

Datum: 2006-09-29 21:02:21
Av: TraXy
Hon nickar till svar, och Vellarvo kunde förvänta sig att få en rapport first thing efter jullovet.

“Jo. Det är mycket att göra nu i sexan, men lyckligtvis så har jag valt sådana ämnen som intresserar mig, så jag är studiemotiverad. Det är ju alltid ett plus.”

Egentligen hade hon velat skrika och gapa en massa över att Slytherin låg sist i poängtabellen, men det skulle inte passa sig. Kanske skulle hon gå runt och söka upp folk och belöna dem med poäng? Eller poängavdrag… det var ju också en tanke. En som tilltalade henne mer än att dela ut poäng, faktiskt.

—————————–

Datum: 2006-11-26 16:40:59
Av: Angfiel
Och du har ett mål i livet och en drivkraft som inte ens en femtedel av eleverna på skolan delar med dig, tänker Melvin lite småstolt faktiskt över att ha Agatha i sitt elevhem. Sedan är han ju nerstämd över det faktum att det inte fanns nästan några drivna elever på hela skolan och drivkraft och målmedvetenhet är enligt honom de bästa egenskaperna en människa ska ha. “Så sant så.” svarar han och nickar erkännande åt att han tycker att hon har valt rätt. “Mugglarstudierna är som ni väntat er?” frågar han sedan för han är lite nyfiken, han hade ju praktiskt taget tvingat flickan att läsa ämnet, vilket var lite underhållande i sig.

—————————–

Datum: 2007-01-18 10:20:21
Av: TraXy
Mugglarstudier. Agathas ljusa blick mörknar något över omnämnandet av detta vidriga ämne, som hon blivit manipulerad och tvingad till att läsa. Visserligen var hon lite imponerad över hur väl han spelat henne, men det betydde inte att hon tänkte tycka om att läsa Smutsskallekunskap. Inte alls.

“Jodå,” svarar hon vasst, “det går väl bra, antar jag, sir. Det är ungefär lika intressant som jag trodde att det skulle vara.” Det vill säga inte alls. Hon hade inte lärt sig något hon inte kunnat heller, utan snarare fått det bekräftat att mugglare var lågutvecklade kritter, och det hade hon ju lärt sig av sina släktingar redan under sina första levnadsår. Föräldrarna hade ju försökt få henne att bli något mer ödmjuk, men misslyckats rätt rejält. Nej, farbröderna Victor och Alfonso hade verkligen uppfostrat henne till en sann Acton-Aldwych, istället för den där mesen Ailbertram och hans svarta får till fru.

Kanske kunde man skylla Agathas något säregna personlighet på att hon hade blod ifrån både Acton-Aldwych likväl som den (av släkterna i fråga) avskyvärda blandningen Atrox och Brendan-Synclair. Det är väl klart att en sådan avkomma skulle bli lika älskvärd som Agatha blev? Släkten Acton-Aldwych hade inget emot Rowena, eftersom hon trots allt var unik – och sedan giftermålet – deras.

—————————–

Datum: 2007-03-07 21:20:08
Av: Angfiel
Om Melvin var en sådan som visade vad han tyckte och tänkte om allt och var öppen med sina känslor och verkligen uttryckte dem, ja då skulle han nu kasta huvudet bakåt och garva sjuk mycket för hennes sätt att uttrycka sig lyckas alltid underhålla honom till en sådan grad att hon till och med lyckas få honom ett dra på munnen. Hans ögon visar att han fattar vad hon menar med sin kommentar men han väljer att inte kommentera på det, vilket bara visar på god ton och takt. Att ta upp sådana självklara saker var heller inget för honom på det sättet, det som är självklart är självklart och behöver inte diskuteras helt enkelt. “Det är trevligt att höra att du trivs” svarar han istället och det är ju humoristiskt i sig själv bara det. “Finns det några elever som jag bör hålla ögonen öppna för i vårt elevhem nu?” frågar han också i egenskap som elevhemsföreståndare till en prefekt.

—————————–

Datum: 2007-03-19 10:44:57
Av: TraXy
“Jag tycker de har skött sig förhållandevis bra på senare tid, Sir,” svarar Agatha efter att ha rannsakat sitt minne. Om det var någon som direkt hade stått ut som en sketonke som bara orsakar trubbel, så hade hon avslöjat namnet omedelbart. Hon var trots allt ingen främling för att tjalla. Särskilt inte om det gagnade hennes egna intressen. “Till och med Raphael Faradji har hållit sig i skinnet ganska bra. Möjligtvis Lionel Chichester, men han verkar ligga lågt han också. De kanske planerar någonting, det vet man aldrig.” Om de nu verkligen gjorde det så skulle de åka på fett med spö! Agatha ville att Slytherin skulle få poäng. De låg visserligen inte sist i elevhemscupen som det såg ut nu, men de låg ju verkligen inte först heller! “Sir,” säger hon därför, “skulle det kunna vara tillåtet att komma på någon tävling eller liknande för att få eleverna att få ihop fler poäng åt oss? Någonting som uppmuntrar dem till att besvara frågor på lektioner och liknande, så att lärarna uppmärksammar oss och belönar oss för det?”

—————————–

Datum: 2007-03-19 12:18:52
Av: Angfiel
Professorn i fråga nickar när hon redogör för namnen och ska väll säga att det inte direkt kommer som en chock att det är just de namnen heller. Om de verkligen håller på att planera något så skulle de nog få veta att de lever efter ett tag, han skulle inte relegera elever för poängavdrag men som tur är så har han den effektiva metoden att skickas brev hem till föräldrarna i det här elevhemmet just eftersom de flesta familjer ansåg att det var god ton att uppföra sig på skolan. Det anser han också självfallet och skulle antagligen få ett mindre utbrott på Cynric om han fick hem ett brev där det stod att han uppfört sig illa. När hon nämner sin idé om en tävling så höjer han frågande ena ögonbrynet och svara enkelt “Nu får ni utveckla era tankegångar, fröken” Att rabbla hela hennes namn varje gång han tilltalade henne känner han inte för, inte ens han är så pass stel helt enkelt.

—————————–

Datum: 2007-03-27 18:25:40
Av: TraXy
“Jag tänkte att man skulle kunna göra så att den som drar in flest poäng åt Slytherin får någon sorts belöning för detta. Poäng får man ju t.ex. om man svarat på frågor och liknande. Det skulle kunna uppmuntra elever till att räcka upp handen mer och vara mer aktiva på lektionerna, vilket gör att både eleverna och Slytherin kommer att tjäna på det,” förklarar Agatha lydigt och hoppas att denna förklaring är något som professor Vellarvo kommer att tycka om. Kanske kunde han ge henne några poäng för att hon var så klyftig som kunde komma på sådana bra saker…

—————————–

Datum: 2007-04-14 11:29:43
Av: Angfiel
Att hoppas på att Melvin skulle ge poäng för något han inte vet om det fungerar eller inte det har han inga som helst tankar på. Om det visade sig att det fungerade och att det ledde till Slytherins seger ja då kunde han tänka sig det men först måste hon som sagt visa att hon kan lyckas ro något sådant i land. “Om ni tror att det kommer fungera så har ni mitt tillstånd att organisera detta tillsammans med övriga prefekter.” menar han med en igenkännade nick. Det är nog det mesta berömet som hon kommer få av honom och hon borde bli glad för att han inte krossar idén och kör ner den i skoskaften. Att han inte gör det borde visa på att han tycker att det är en ganska så bra idé helt enkelt. Att få Slytherin att vinna igen skulle vara riktigt trevligt för han tyckte om att få pokalen stående i troférummet (eller var den nu står) ingraverad med Slytherins namn och deras färger som dekorerar den. Magi givetvis så nästa år om någon annan vann så ändrades ingraveringen och färgerna. Han kan inte riktigt bestämma sig för vad som är värst, att inte vinna flera år i rad eller att se Slytherinfärgerna ändras till exempelvis Gryffindorfärger eftersom just det påminner så mycket om att det verkligen är ett nederlag.

—————————–

Datum: 2007-05-29 13:23:45
Av: TraXy
“Tack, sir,” svarar hon nöjt. Hon visste att det var en bra idé, och bra idéer var alltid bra att komma med. Det kunde leda till bra saker, särskilt i framtiden. Det var bra att försöka hålla sig ganska framåt för man vet ju aldrig när det kan tänkas löna sig. Hon hade ju varit framåt nog att skaffa en praktikplats, medan andra elever hellre sitter hemma och rostar kastanjer, dricker eggnog (äggtoddy?) och knäcker nötter.

Agatha dricker lite mer på vinet och hoppas att kunna få gå därifrån snart, eftersom hon behöver plugga lite Trolldryckslära. Privatlektioner med Abel Darko. På hans rum. Utan kittlar, men med eld så det räcker. Yesss. Det är tur att kinderna redan är lite rosiga på grund utav vinet, för annars skulle man ju kunna undra hur det kommer sig att hon plötsligt börjar rodna.

—————————–

Datum: 2007-05-31 09:30:11
Av: Angfiel
“Om det inte var något mer än så måste jag återgå till mitt arbete” säger han efter en tystnad i några sekunder. Han skulle visserligen gärna fortsätta prata med flickan men det var onödigt att dra ut på något som kändes som avklarat och dessutom hade han ganska viktigt arbete som han är tvungen att bli klar med om han ska kunna ha nästa lektion i Maskeringsmagi om någon timme. Det är inte alltid så lätt att vara lärare och även om det verkar som att Melvin alltid har koll på vad han ska säga på lektionerna är inte det fallet om han inte förberett sig. Just den här lektionen är dessutom med hans sjundeklassare och de skulle få vara utomhus dessutom så det kändes inte som att det skulle kunna vara en sådan bra idé att inte vara förberedd till en sådan lektion.

—————————–

Datum: 2007-06-20 16:20:40
Av: TraXy
“Jag ska inte störa er mer, sir,” svarar Agatha lydigt och gör helt om. Dörren öppnar hon som vanligt, men när hon stänger den så försöker hon göra det så tyst hon kan och grimaserar lite när den ändå orsakar en del ljud när den går igen. Inte så att den smäller igen och så, men i alla fall. Hon hoppas att han inte blivit alltför störd av det. Sedan traskar hon iväg till sällskapsrummet.

%d bloggers like this: