Hemlig dejt i Hogsmeade

Session Start: Fri Dec 23 21:51:07 2005
[20:57] * Now talking in #Abel-Agatha

[21:01] <Transparent> ‘Miss Acton-Aldwych, Det skulle glädja mig om ni ville möta mig på Trekvastar ikväll vid halvfem tiden, / Abel Darko’ Han läser igenom det en gång till för säkerhets skull, slickar sig nervöst om läpparna och binder därefter fast pergamentet vid sin nya brunsvarta uggla Arcimedes. När han ser ugglan flyga iväg föratt leverera medelandt undrar han stilla om hon kommer gå medd på det, eller tycka att hela grejen är väldigt opassande.

[21:05] * Transparent is now known as Tomtenissen

[21:08] <Jultomten> När Agatha får brevet lyser hennes kalla, blå blick upp och hon låter inte ugglan flyga iväg förrän hon skrivit ett svar i form av “Som Professorn önskar”. Vad skulle hon skriva under med? Ugglan börjar nafsa lite efter henne, eftersom den ille ha sitt ben tillbaka, men hon släpper den inte. Ahh. Hon tar fram sin fina, förgyllda stämpel i form av ett monogram som det står “AAA!” på som underskrift innan ugglan äntligen får flyga iväg.

[21:22] <Tomtenissen> Abel spejar efter sin uggla med spänd blick, när ugglan väll slagit sig ner på hans arm och han läst svaret så känner han ett litet glädjerus vina längs med ryggraden. Okej, då avr det bestämt då.

[21:25] <Jultomten> ***SENARE SAMMA DAG***

[21:33] <Jultomten> Agatha är lite mer civilklädd när hon går ner till Hogsmeade. Hon har en mörkgrön mantel på sig, sydd av skräddare, naturligtvis, med familjen Acton-Aldwychs sköld på bröstet. Under manteln har hon en sorts svart korsettliknande sak över en generöst urringad tröja (som för närvarande är dold av en halsduk som är gjord av något stackars djur som fått sätta livet till. På underkroppen har hon en lång, ganska snäv kjol som klädde henne riktigt bra. Kort sagt ser hon riktigt najs ut!

[21:42] <Tomtenissen> (XD) Abel sitter redan inne på tre kvastar med två rykande varma honungsöl bredvid sig, han har redan börjat smygsmutta på sin honungsöl för att värma sig lite. Det var verkligen kallt ute idag. Han ryste till och drog manteln tätare om sig.

[21:47] <Jultomten> Agatha har huvan uppe, men hon tar av sig den när hon kommer in på Tre Kvastar och skakar av sig snön. Tre Kvastar var lite högre klass på än Svinhuvudet, även om den senare var lite mer föredragen av skummisar. Hon ser sig om i rummet och får till slut syn på Abel som verkar sitta i ett litet avskärmat hörn – hon fick leta för att hitta honom. Hon har fjärilar som fladdrar som tusan i magen!

[21:54] <Tomtenissen> Abel gäspar lite av kylan och spejar återigen i rummet efter Agatha då han plötsligt får syn på henne. Han fyrar av ett av sina något ovanliga leenden. och gestikulerar åt henne att komma och sätta sig.

[21:58] <Jultomten> Den sextonåriga flickan (hon hade fyllt år för inte alltför längesedan, nämligen) kommer gåendes och sätter sig på andra sidan bordet från läraren… efter att först ha tagit av sig manteln, då, så att hennes intressanta klädsel syns. Håret var inte ens uppsatt nu – inte allt i alla fall. Hon hade en tofs av det översta/yttersta hårlagret medan resten hängde fritt, vilket var enormt ovanligt för att vara henne.

[22:03] <Tomtenissen> Abel stirrar ett tag på hennes ovanliga klädsel men återfår snart fattningen, det avr tur för honom att han inte var en sådan som rodnade för isåfall skulle han varit pionröd nu. Han räcker över honungsölen till flickan med ett lätt leende. “Nå, har du läst några av böckerna jag lånade dig?”, frågar han med en intensiv blick riktad mot henne

[22:07] <Jultomten> “Jag håller på med Tryffelsnoks Tusen Tjusiga Trolldrycker för tillfället,” svarar Agatha med ett litet leende. Hennes kinder är rosiga ifrån kylan ute, inte för att hon rodnar. Agatha rodnade ju inte

[22:12] <Tomtenissen> “Vad tycker du om den då?”, frågar Abel ivrigt “Han har fått med väldigt intressanta alternativ till Amadordrycken, inte sant?”, tillägger han, han älskade att diskutera trolldryckskonsten med andra, speciellt om dom var lika intresserade av ämnet som han själv.

[22:24] <Jultomten> “Jovisst,” svarar Agatha, “men killen hade ju en skruv lös.” Hon känner att detta nog borde förklaras lite bättre, så hon tillägger, “Det är liksom ganska fjolliga trolldrycker i den. Hur man färgar håret rosa, en babbeldryck, en fnitterdryck… Jag ser inte riktigt poängen med sådant. En del saker i den är däremot bra. Synd bara att det är så få.”

[22:27] <Tomtenissen> “Jo, måså vara, men man får ta och strunta i dom där dryckerna och se till dom bra istället”, svarar Abel med ett flin. “Förövrigt hade jag riktigt kul med trolldrycken som färgar ens hår rosa när jag var i din ålder”, säger han sen men inser ganska snart hur konstigt det lät ” ja, min syster förlät mig aldrig”, tillade han och tog en djup klunk honungsöl

[22:30] <Jultomten> Hon kan inte låta bli att skratta lite. För ett ögonblick hade hon trott att han färgat sitt EGET hår rosa… Vilket hade varit intressant. I hennes ålder? Usch, det får henne att minnas hur gammal hon egentligen är, och åldersskillnaden mellan dem, som gjorde henne lite deppig. Hon ser på den andra muggen/stopet/saken varmt honungsöl och funderar så smått på om det är hennes eller inte.

[22:35] <Tomtenissen> Abel märker hennes blick mot muggen med honungsöl och det faktum att hon inte rört den “men ta för dig, jag beställde den ju åt dig”, flinar han. han hade väldigt trevligt och funderingarna över ålderskillnaden var som bortblåsta

[22:39] <Jultomten> “Åh,” säger hon och för muggen närmare sig och tar en klunk. Äntligen började hon värmas upp lite. “Tack,” säger hon sedan med ett leende. Åhhh! Hon förbannar sig själv för att hon inte riktigt vet vad hon ska säga. Hon var liksom inte särsklit bra på att konversera och sånt…

[23:04] <Tomtenissen> Efter en stunds tystnad får Abel en lätt fundersam rynka i pannan(vadfanken heter det?o.O) och börjar med en konstig ton på rösten “Har ud läst något om käleksdrycker än, Agatha?”, frågar han sedan med blicken vilande på sin honungsöl

[23:39] <Jultomten> “Jaa,” svarar hon dröjande, “är det inte sådana som är förbjudna av Trolldomsministeriet?” Att hon sagt det som svar på en vanlig fråga istället för som en invit slår henne plötsligt, så att hon blir väldigt intresserad av att se ner i muggen med blossande kinder.

[23:41] <Tomtenissen> “Ehm jo, tyckte du det var något intressant då?”, frågar Abel som svar. Och tar en ny klunk av honungsölet och kände sig lätt, nobbad..

[23:46] <Jultomten> “Nja,” erkänner hon. “Det är mer varaktigt om man låter det ske naturligt, än att bara använda en trolldryck.” Hon studerar honom lite tyst. “Att man inte får använda dem är ju lite konstigt, kan man tycka. Regler är till för att brytas! Fast om någon fick t.ex. Trolldomsministern att bli kär i dem… att manipulera… jaa…” Hon ser tankfull ut. En sån bra idé egentligen! Makt i en liten ask! Eller ja, flaska.

[23:46] * Jultomten is now known as Traxy

[23:49] <Tomtenissen> Abel flinar lite “Maktgirig?”, frågar han och dricker upp det sista av sina honungsöl, han studerar flickan ett tag men återgår sedan emd att utforska bordet med blicken. Det var inte speciellt hövligt att stirra på folk..

[23:51] <Traxy> “Vad, tycker du inte att jag skulle passa som Trolldomsminister?” Frågan låter lite retsam, men samtidigt hade den en underton av besvikelse. Agatha ville ju verkligen BLI Trolldomsminister! Det var hennes mål!

[23:53] <Tomtenissen> “ja, jag vet inte”, svarar Abel i samma retsamma ton och plirar på henne “Jag vet ju att du är närmast ett underbarn i trolldryckslära, men hur du är i dom andra ämnen vet jag ingenting om”, ler han sedan och lägger sin hand på hennes innan han hunnit hejda sig, han tar lika snabbt bort den sedan då han inser vad han gjort.

[23:56] <Traxy> Underbarn? Nu var han där igen. Spelade åldern verkligen så stor roll? Troligtvis, eftersom han inte kunde låta bli att nämna det hela förbaskade tiden, till hennes förtret. Att han lägger handen på hennes, om än ändå så kort får henne att glömma bort allt hon precis tänkt på. Hon stirrar lite som förhäxat på sin hand där hon fortfarande kunde känna minnet av hans hud. Hon lyfter blicken och söker hans blick.

[23:58] <Tomtenissen> Inte för att Abel menade underbarn som att hon var ett barn, vilket han inte ens tänkt på. han stirrar ner i den tomma glasmuggen för att sedan titta upp igen och möta Agathas ljusa ögon. Han försöker titta ner men vill liksom inte..

[23:58] <Tomtenissen> (isch vad klyshigt det blev **trött*)

[00:04] <Traxy> Hon ler lite mot honom. Att se rätt in i hans ögon fick det att fladdra i magen på henne igen. Det här var jättehemskt. Hon ler ju som en fjollig småunge! Som om hon vore typ… Heather eller nån! Såg hon verkligen lika fånig ut nu som när Heather inte kunnat stirra sig blind på Brien Morgan?

[00:08] <Tomtenissen> Abel vet inte vad han ska göra, så han mumlar något ohörbart, men kan likt förbanat inte slita sig från dom där ögonen..

Session Close: Sat Dec 24 00:14:54 2005
29 december 2005
[20:52] <Traxy> Agatha sansar sig till slut och tvingar bort blicken ifrån hans underbara ögon och rodnar lite. Hon harklar sig lite och tar en klunk av det varma honungsölet som nu bara var fesljummet.

[20:57] <Transparent> “Ja”eh, mummlar Abel när hon vänt bort blicken, han harklar sig lite han med. Han låter sina mörkgröna ögon löpa runt rummet i brist på annat, han visste evrkligen tien avd han skulle säga

[20:58] <Traxy> Agatha är tyst och dricker. “Några planer inför julen?”

[20:59] <Transparent> “Nej, min familj ska resa bort till min mormor, och jag står inte ut med henne”, svarar han svävande men kommer snabbt på att han sagt ‘sin familj’. “Ja, alltså min syster och hennes man, vi bor i mina föräldrars gamla herrgård”, tillägger han hastigt

[21:05] <Traxy> “Åh,” svarar hon med en liten nick. Så han hade ingen fru eller barn eller något sådant, då… Bra! Det gladde henne. Inte för att hon inte skulle försökt sig på att sno honom om han hade någon annan, men… det betydde mindre jobb för henne så här, vilket passade henne bra.

[21:30] <Transparent> “Ni då?”, frågar han sedan och ger henne en lugn blick sammtidigt som han tar en djup klunk honungsöl.

[21:34] <Traxy> “Samma gamla visa,” svarar Agatha. “Jul med familjen. Nyår med hela släkten. Sånt. Inte särskilt intressant.”

[21:40] <Transparent> “Neej”, svarar Abel dröjande, och rodnar plötsligt, en lite väl intim bild hade dykt upp i hans huvud; involverande honom och flickan bredvid honom.

[21:42] <Traxy> Till sin besvikelse är muggen nu urdrucken och det verkade som att klockan höll på att bli mycket. “Hrm,” säger hon. “Kanske… Kanske vore det bäst att återvända till skolan nu?” föreslår hon i en ton som dessutom föreslog att de skulle slå följe på vägen. Agatha ville gärna vara ur vägen ifrån alla ögon som kunde iaktta dem.

[21:55] <Transparent> Abel känner ett sting av besvikelse, var hon redan trött på honom?, tänker han halvt irriterat halvt besviket. “Jo, ja du kanske har rätt”, svarar han och kliar sig i nacken

[22:03] <Traxy> Hur länge hade de varit här? Bra länge. Någon skulle kunna se dem och… ja, det vore inte bra. Hon reser sig, och har inte bråttom att ta på sig manteln igen, för det var ganska trevligt att ha hans blick på sig… Sedan ler hon mot honom. “Skulle ni vilja göra mig sällskap tillbaka till Hogwarts, professor Darko? Det är så mörkt ute…”

[22:07] <Transparent> Abel tar snabbt bort blicken från hennes..ehm.. ögon (:look) och reser sig upp och sveper det sista av honungsölet “Själv klart Miss Aldwych”, han orkade inte dra med hela henens namn varje gång han tilltallade henne så han nöjde sig med Aldwych, fast det skulle vara lättare att säga Miss darko. elelr mrs.darko.. Nejnejnej!, tänker han och klappar till sig själv för pannan. Han inser snart hur dumt det måste se ut och ler och mummlar något om insekter varpå han erbjuder henne sin arm på vägen ut.

[22:09] <Traxy> Agatha tar hans arm, på ett sätt som antydde att hon var mörkrädd och sånt, och går ut på gatan. Så här dags hade affärerna stängt och eftersom det var kallt så höll sig folk inne. De gick ut ifrån byn, in i mörkret, in bland alla träd…

[22:22] <Traxy> …Där hon stannar upp, ser sig snabbt om och är modig nog att ta för sig lite. Hon tar nämligen och är framfusig nog att kyssa honom, rätt på munnen!

[22:34] <Transparent> Abel vacklar till lite, det här var han verkligen inte beredd på. Men han återfår snart fattningen och sneglar runt dom för att se om någon tittar. När han ser att kusten e klar tar han tag i hennes axlar och kysser henne tillbaka

[22:41] <Traxy> Jistanes, det här var verkligen inte något hon planerat… eller ja, det var något hon fantiserat om och hela den biten, men inget hon föreställt sig skulle inträffa på, ja, någonsin. Därför njuter hon till fullo av situationen, ända tills hon måste dra efter andan för att inte tuppa av.

[22:45] <Transparent> Abel vet inte vad han ska ta sig till, det rusar i hela kroppen och kittlar härligt i maggropen, han vill verkligen inte släppa henne, men måste precis som henne sluta ett tag för att hämta andan, då de båda verkade ha glömt att man kan andas genom näsan.

[22:48] <Traxy> Agatha harklar sig lite och rättar till håret. Hon vet inte riktigt vad hon ska säga. Vad hade hon gjort? Kysst en lärare! Fast å andra sidan hade ju han gjort exakt samma sak…

[22:53] <Transparent> Abel kliar sig frånvarande i nacken, ehm ja. Det här var ju lätt genant.. Han tittar mot henne för å se hennes reaktion och hon ser minst lika vilsekommen som honom

[22:58] <Traxy> “Kanske… Kanske borde vi gå tillbaka till skolan?” föreslår hon med ytterligare en harkling.

[23:01] <Transparent> “ehm, ja jo”, svarar han och drar en hårslinga bakom örat “ja, ska vi gå då?” tillägger han och erbjuder henne sin arm återigen

[23:15] <Traxy> Hon tar armen under tystnad och går vid hans sida hela vägen tillbaka till slottet. När de kommer fram till skolporten så rättar hon till håret igen och ler lite blygt mot honom. “Tack, umm, för ikväll…”

[23:16] <Transparent> “Nöjet var på min sida”svarar han leendes och försöker återta fattningen.

[23:17] <Traxy> Agatha ler lite till svar innan hon svänger upp porten och går in. Hon ville gärna kyssa honom godnatt, men… det skulle liksom inte passa sig.

[23:19] <Transparent> Abel stannar kvar utomhus, han behövde tid att tänka lite på avd som just ahde hänt..

%d bloggers like this: