Blivande trolldrycksentreprenörer

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jul 31 16:58:06 2009

Jul 31 17:28:01 <Griselda>    Adrian sitter i sällskapsrummet och gör något så hemskt som att plugga Alkemi. Det var ett ämne som varit svårare än han trodde, även om han inte var dålig på det. Det var bara lite för mycket jobb för hans smak. Han hade valt Spådumskonst och Reinkarnation som tillval också, och nu var det ju ingen picknick att ha Fisken som lärare, men det andra ämnet var ändå ganska avslappnat. Han hade inga läxor där i alla fall, men det hade han i Alkemi – läsa på en massa sidor. Suuuuck! Handen som egentligen borde föra små anteckningar börjar istället att rita något  på pergamentstycket och snart är hans uppmärksamhet på det istället. Det var mycket roligare!

Jul 31 17:44:29 <Kyashi>    Dragandes på en väska med allt som behövs för att plugga Alkemi och Trolldryckslära så kommer Amadeus ut ur sovsalen och in i sällskapsrummet. Blicken letar efter någonstans att sitta, och det tar inte lång tid innan han finner Adrian en bit bort och går iväg mot honom. Han kanske kan hjälpa honom med alkemin också ifall han kör fast, vilket brukar hända rätt ofta i nästan alla ämnen. Även om han inte direkt vill erkänna det så är han väl inte direkt den mest smarta och koncentrerade personen som finns. Det är bara jobbigt att koncentrera sig på ointressanta saker, vilket gör det svårare att lära sig, och svårare att koncentrera sig eftersom det tar så lång tid, och så går det runt. “Tja Adrian” hälsar han samtidigt som han sjunker ner i fåtöljen mitt emot honom. “Vad gör du?” frågar han och drar fram alkemiboken, pergament, fjäderpenna och bläckhorn ur ryggsäcken.

Jul 31 18:02:51 <Griselda>    “Tjena,” hälsar han och harklar sig lite. “Alkemiläxan,” tillägger han och gör i princip en :look eftersom han precis blev påmind om att han de senaste fem minutrarna suttit och ritat en karikatyrbild av Alkemiläraren istället för att läsa. Det gjorde ju inte så mycket om det var Amadeus som kom på honom eftersom de ändå var typ bundsförvanter. Lite skillnad om det hade varit Vellarvo eller någon annan som dykt upp. En Atrox eller B-S, exempelvis. (Han är ganska säker på att B-S står för Bullshit.) Det fanns ju ett visst rykte att bibehålla när man var en Acton-Aldwych, eftersom de brukade ha lätt för det där med trolldrycker och det blev ju inte bättre av att de hade en trolldrycksmästare i släkten till på köpet. Fanns andra släktingar vars prestationer på Hogwarts gjorde att Adrians föräldrar var ganska tydliga med vad de förväntade sig av honom, men han var inte ens med i quidditchlaget, så där fanns det inte någon chans, och prefekt? Ville han bli det? Behöva visa småungar tillrätta, liksom? “Ähum… du också, eller?”

Jul 31 18:10:11 <Kyashi>    “Hade tänkt det” sa han och slår där med upp boken och inser genast att han inte har en aning om vad det var för sidor de skulle läsa. Han hade skrivit upp det någonstans, men frågan var vart detta någonstans var… “Du, vad var det vi skulle läsa?” säger han istället för att börja leta. Mycket enklare att fråga, dessutom så orkar han inte gå tillbaka till sovsalen för han är rätt säker på att anteckningarna ligger där. Det är nog rätt tur att han har folk att fråga nästan hela tiden, oftast Donald, med tanke på hur sällan han håller koll på sådana onödiga saker. Det brukar sköta sig ändå, om inte annat så kan han tvinga Donald att skriva vad det nu är han ska göra. Trots att Donald verkar få för sig att han skriver som en annan idiot och därför skriver rätt dåligt.

Jul 31 18:16:32 <Griselda>    “Sidan trettiofem… till hundrasjutton,” stönar Adrian till svar. Det var siffror han var alldeles för medveten om, eftersom han suttit i ett par timmar och kämpat. Det var inte kul att läsa en bok som var så förbannat träig att man höll på att somna efter bara en sida. Han hade lyckats ta sig till sidan 53 nu och då kunde han gott kunna kosta på sig en paus.

Jul 31 18:35:18 <Kyashi>    Amadeus spärrar upp ögonen lite. Det är ju… Hur mycket som helst! Han stönar, hemska lärare. Han räknar ut lite snabbt, eller lite segt kanske, hur många sidor det är, och stönar ännu en gång. Hur tusan kan de tro att man ska hinna läsa det på, vad var det, en vecka? “De är galna som förväntar sig att vi ska hinna det” säger han buttert och slår upp sidan 35. En blick på den, och hans intresse för det är som bortblåst. Han borde verkligen läsa, men bara att se den där sidan gör honom trött. Han kan göra det senare, någon gång. Eller aldrig, för så viktigt kan det inte vara. I så fall skulle de ta lite i taget så att man faktiskt har en chans att hinna läsa det. “Skit också” säger han tyst och bläddrar lite för att se om allt ser lika hemskt ut, vilket det tyvärr gör.

Jul 31 19:37:38 <Griselda>    “Vad tror du, finns det någon sorts trolldryck eller trollformel som gör att man kan läsa snabbare?” funderar han. I så fall måste han ta reda på hur man utför den och sedan se till att masstillverka den! Åh! Nu får han en riktigt bra idé ju! “Duuu… Tänk om vi kunde hitta receptet på en sådan trolldryck… Den är nog inte så svår. Så kan vi tillverka massor av den och sälja. Tänk när det blir slutprovstider, särskilt för femmorna och sjuorna…” Ett brett leende klyver hans ansikte nu. “Vi skulle kunna tjäna en massa pengar på det!” Inte för att de var fattiga – hahaha! – men att göra att folk betalade dem för något de ville ha var ju ingen dum idé alls.

Jul 31 19:53:30 <Kyashi>    Det där lät mycket mer intressant än boken. “Det skulle vara rätt praktiskt.” säger Amadeus lite fundersamt. Vem skulle kunna ha ett sådant recept? Han skulle kunna fråga sin pappa, som är trolldrycksforskare även om han inte är en särskilt känd sådan. Fast skulle han verkligen hjälpa honom med det? Ja, troligen. I alla fall om han på det viset visar väldigt intresse för hans forskningar. “Min farsa kanske kan hjälpa till. Han måste ju inte veta anledningen till att vi vill ha receptet.” flinar Amadeus mot Adrian. Det skulle nog funka bra det här, bara hans farsa verkligen vet ett sådant recept. “Vi kanske kan fråga professor Sand annars? Fast lite otydligt såklart, inte direkt om något recept… Men han kanske kan berätta namnet på någon typ.”

Jul 31 20:05:58 <Griselda>    “Det är nog bättre med din farsa i så fall, för han är inte på skolan och kan snoka och sånt,” svarar Adrian tankfullt. “För om vi går till Sand så lär han ställa en massa frågor och om han inte tror att vi bara frågar för att vi är nyfikna så kommer han att börja hålla en massa koll på oss.” Och att vara under uppsikt sög ju om man var en entreprenör som skulle göra sig en förmögenhet på trolldrycker! Det var ju alltid en bra sak att bygga sin framtid på… Sälja användbara trolldrycker. Inte för att det inte redan fanns sådana personer redan, men om de inte bar släktnamnet så var de ju inte tillräckligt bra för att man ska vilja köpa dem, det var ju uppenbart!

Jul 31 20:26:18 <Kyashi>    “Ja…” svarar han. Självklart är det inte bra med folk som snokar, och det är nog värre ifall en lärare, och elevhemsföreståndare, kommer på en än att hans farsa gör det. För trots allt så vet han hur han handskas med honom. Sen verkar professor Sand ha honom som lite av en favorit typ, men det är ingen idé att förstöra det. “Vi får väl skriva ihop ett brev, fast vad ska vi skriva i det? Vi kan ju inte bara skriva ‘Vi vill sälja trolldrycker, kan du skicka oss ett recept?’ precis.” Hans farsa kan vara svårövertalad, så de måste komma på något bra…

Jul 31 20:31:29 <Griselda>    “Kanske kan vi skriva och säga att vi har hört talas om att det finns trolldrycker för en massa konstiga saker och så undrar vi bara om det är sant.” Adrian funderar så det knakar. “Vi kan ju hitta på en massa olika saker, liksom. Kanske både sådana vi bara hittar på och inte är intresserade av och sådana som vi tror kan finnas.” Fanns det inte några böcker i biblioteket de kunde kika i också? Och försöka ta sig in i Förbjudna Avdelningen? “Hmm… Kanske vi kan försöka få ett intyg från professor Sand att få besöka Förbjudna Avdelningen,” säger han därför. “Säga att vi vill lära oss mer om trolldrycker… Vi har ju högsta betyg bägge två så vi kan ju alltid säga att vi har tråkigt för att uppgifterna är för enkla eller något sådant.” Hah, som att inte DET skulle fatta misstankar! Adrian som pluggade när han inte tvingades till det?! Yeah, RIGHT!

Jul 31 21:17:57 <Kyashi>    “Perfekt!” utropar Amadeus, om än lite dämpat då det finns lite väl mycket folk i närheten. Om de kommer in på förbjudna avdelningen så finns det säkert någon bok med det receptet de behöver, och då behöver de knappast ens fråga hans farsa. Fast… Det är nog bäst att försöka med brev först kanske. “Brev först, Sand sen? Eller tvärt om?” frågar han. “Jag tycker vi tar brevet först, som du sa så kommer ju farsan inte kunna snoka runt här. Eller i alla fall så kommer han nog inte göra det, även om han kanske kan” lägger han till, för att han kan stämmer nog rätt bra tyvärr.

Jul 31 21:39:37 <Griselda>    “Det blir jättebra!” instämmer han entusiastiskt. “Ska vi börja redan nu?” Att de kanske borde fortsätta (eller i Amadeus’ fall börja) med alkemiläxan hade han lämpligtvis råkat glömma. Vad var en alkemiläxa mot att kunna läsa jättesnabbt? Och på att tjäna pengar på att andra elever vill läsa snabbt de också? Han börjar fundera lite på olika reklamslogans de skulle kunna använda sig av och liknande. ‘För dem som har roligare saker att göra än att läsa läxor’ kanske? Det lät inte så pjåkigt. “Kanske något komma-ihåg-elixir också? Så att man läser saker snabbt och sedan kommer ihåg dem. Eller ett för fotografiskt minne?” Vad mer kunde man ha för olika trolldrycker för att fuska. “Kanske en smarthetsdryck?” Om de hade en sådan fanns det inga gränser för vad de skulle kunna hitta på!

Jul 31 21:47:31 <Kyashi>    “Ingen idé att vänta” bestämmer Amadeus och plockar upp fjäderpennan för att kunna skriva ner alla smarta idéer de har. Han krafsar ner Adrians idéer halvt läsbart, halvt bara kladd. “Fast om man har en smarthetsdryck så behöver man knappast någon av de andra? Så då är det bättre att vi har flera drycker som hjälper mot små delar liksom, så tjänar vi mer eftersom de betalar lika mycket för en sådan som de betalar för en som gör en helt smart på alla vis liksom.” Det är mycket smartare, för vad är det för idé att sälja en dryck till varje person om man kan sälja flera stycken? Så slår en tanke honom. “Egentligen behöver vi knappast sälja riktiga drycker till andra, bara vi själva får riktiga…” säger han lite fundersamt. “De skulle ju knappast märka någon skillnad direkt, eller hur? För vi måste ju säga till alla att det kanske inte hjälper första gången man tar, och att det dröjer lite innan det verkar.” Amadeus flinar brett över sin idé.

Jul 31 22:12:43 <Griselda>    “Wicked!” Tänk vilken häftig kusin han har ändå! “Eller så gör vi dem riktigt utspädda i alla fall eller något sådant för om de inte märker någon effekt alls så kommer de ju sluta köpa och vilja ha tillbaka pengarna.” En tanke slår honom, och det verkar nästan bokstavligt eftersom en blond hårslinga ramlar ner i ögonen på honom. “Åh! Eller så hittar vi helt enkelt en trolldryck som får folk att TRO att de blir bättre…” Fast då är det ju en riktig trolldryck, i och för sig, men… “Då kan man ju bara göra en och samma sort hela tiden men sälja som en massa olika och kanske kan man smaksätta dem olika så man inte märker att det är samma… men då behöver vi ju bara ett recept, liksom!” Det måste ha varit årets bästa idé alla kategorier!!

%d bloggers like this: